Antena 3 CNN Show Showbiz CNA interzice știrile despre Denisa Manelista la radio și tv, dar sugerează că aceasta e în stadiu terminal

CNA interzice știrile despre Denisa Manelista la radio și tv, dar sugerează că aceasta e în stadiu terminal

1 minut de citit Publicat la 16:20 15 Iun 2017 Modificat la 16:20 15 Iun 2017
o_1biltnhns6scjbo1167rk2hrb8.jpg

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a luat act de o notificare adresată radiodifuzorilor de Emilia-Denisa Răducu, o cântăreaţă cu probleme de sănătate, şi reaminteşte posturilor că au obligaţia de a respecta viaţa privată, scrie Agerpres.

"Este o tânără artistă care este bolnavă, în stadiu terminal am înţeles. Dânsa a făcut notificare către toţi radiodifuzorii de o săptămână şi în atenţia noastră că interzice orice subiect cu privire la starea ei de sănătate, la viaţă privată şi aşa mai departe", a spus Monica Gubernat, membru al CNA. 

În opinia lui Gubernat, la unele posturi este un "dezmăţ total", în condiţiile în care artista a făcut o solicitare să fie lăsată în pace. 

"Consiliul Naţional al Audiovizualului a luat act de notificarea doamnei Răducu Emilia-Denisa adresată radiodifuzorilor referitoare la 'difuzarea/postarea oricărei informaţii', în special cu privire la starea sa de sănătate. Consiliul reaminteşte radiodifuzorilor obligaţia de a respecta drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine, aşa cum sunt prevăzute în legislaţia audiovizualului", se arată în comunicatul adoptat de CNA în şedinţa de joi. 

Consiliul menţionează că Decizia CNA privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual stipulează că niciun drept conferit prin lege nu poate fi exercitat într-un mod excesiv şi nerezonabil, contrar bunei-credinţe, în scopul de a vătăma sau de a păgubi pe altul ori profitând de ignoranţa sau de buna-credinţă a persoanelor; nu orice interes al publicului trebuie satisfăcut, iar simpla invocare a dreptului la informare nu poate justifica încălcarea dreptului la demnitate, la propria imagine şi la respectarea vieţii private, aşa cum acestea sunt recunoscute şi ocrotite de Codul civil; simpla invocare a acordului prealabil al persoanei nu poate justifica încălcarea drepturilor şi libertăţilor altor persoane, ordinea publică sau bunele moravuri şi nici nu poate înlătura răspunderea furnizorului de servicii media audiovizuale pentru conţinutul programului, prevăzută la art. 3 al Legii audiovizualului. 

Decizia privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual mai prevede că difuzarea informaţiilor şi/sau imaginilor persoanelor aflate sub tratament în unităţile de asistenţă medicală, precum şi a datelor cu caracter personal privind starea de sănătate este permisă numai cu acordul persoanei sau, în cazul în care persoana este fără discernământ ori decedată, cu acordul familiei sau al aparţinătorilor; este interzisă difuzarea de ştiri, dezbateri, anchete sau de reportaje audiovizuale care constituie imixtiuni în viaţa privată şi de familie a persoanei, fără acordul acesteia, se mai arată în comunicatul CNA. 

×
x close