Antena 3 CNN Show Showbiz "Cârtiţa" aduce 4 Oscar-uri lui Scorsese

"Cârtiţa" aduce 4 Oscar-uri lui Scorsese

"Cârtiţa" aduce 4 Oscar-uri lui Scorsese
26 Feb 2007   •   08:04

Premiile Oscar şi-au aflat duminică noapte laureaţii, în gala desfăşurată la Los Angeles. Cel mai bun film al anului trecut a fost declarat ?The Departed?, (?Cârtiţa?), distins şi cu premiile pentru regie, scenariu adaptat şi montaj. Regizorul său, Martin Scorsese, a obţinut astfel primul său Oscar, după cinci încercări nereuşite. Previziunile au fost confirmate şi în privinţa distincţiilor pentru roluri principale, acordate lui Helen Mirren şi Forest Whitaker. Gala premiilor Oscar a fost prezentată, în acest an, de actriţa Ellen de Generes. Oscarul pentru rol secundar masculin i-a revenit veteranului Alan Arkin, pentru interpretarea din Little Miss Sunshine, film difuzat la noi sub titlul ?Fiecare se crede normal?. A fost una din puţinele surprize ale serii, deoarece Eddie Murphy era cotat cu ceva mai multe şanse. Pronosticurile au fost, în schimb, confirmate la categoria rol secundar feminin. Oscarul a fost cucerit de revelaţia anului, Jennifer Hudson, o debutantă pe marele ecran în comedia muzicală ?Dreamgirls?. Oscarul pentru lung metraj de animaţie a fost acordat unui alt favorit, amuzantul ?Happy Feet?.

Palmaresul din acest an include şi numele unui cunoscut om politic: fostul vicepreşedinte american Al Gore. El a urcat pe scenă în calitate de coautor al filmului ?Un adevăr neconvenabil?, consacrat încălzirii globale şi distins cu premiul pentru documentar.

Premiile pentru roluri principale nu au adus în acest an nici o surpriză. Actriţa britanică Helen Mirren a cucerit Oscarul cu interpretarea reginei Elisabeta a II-a în filmul ?The Queen?. Rolul unui alt şef de stat - fostul dictator al Ugandei Idi Amin, în filmul ?Ultimul rege al Scoţiei? - i-a adus lui Forest Whitaker Oscarul pentru interpretare masculină.

La a şasea nominalizare, Martin Scorsese, a obţinut în sfârşit premiul Oscar pentru ?Cârtiţa?. Distincţia i-a fost înmânată de trei colegi la fel de celebri - Steven Spielberg, George Lucas şi Francis Ford Coppola. Abia coborât de pe scenă, Scorsese a aflat că filmul său, ?Cârtiţa?, fusese încununat şi cu Oscarul pentru cea mai bună producţie a anului. Gala s-a încheiat astfel printr-un adevărat triumf pentru maestrul filmului american.

Citiţi CELE MAI STRĂLUCITOARE VEDETE LA OSCAR-2007

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close