Antena 3 CNN Show Showbiz Brad Pitt va produce filmul "Vlad", inspirat din legendele despre Dracula

Brad Pitt va produce filmul "Vlad", inspirat din legendele despre Dracula

Brad Pitt va produce filmul "Vlad", inspirat din legendele despre Dracula
07 Dec 2009   •   20:43

Celebrul actor american, Brad Pitt, va produce un film inspirat din legendele despre Dracula. Pelicula se va numi "Vlad" şi va prezenta povestea unui tânăr prinţ, nimeni altul decât viitorul domnitor Vlad Ţepeş, de numele căruia se leagă mitul vampirului din Transilvania. Compania de producţie înfiinţată de Brad Pitt promite că "Vlad" va fi un film îndrăzneţ din punct de vedere vizual.

Compania de producţie a lui Brad Pitt va produce lungmetrajul Vlad în colaborare cu Summit Entertainment. Scenariul va fi scris de actorul Charlie Hunnam, cunoscut datorită rolurilor din filmul "Green Street" şi pentru serialul de televiziune "Sons Of Anarchy". Regia filmului va fi semnată de Anthony Mandler, un cunoscut regizor de videoclipuri, care a colaborat cu Rihanna şi Eminem.


"Vlad" va spune povestea tânărului prinţ Dracula, viitorul domnitor Vlad Ţepeş, monarhul valah aflat în spatele mitului Dracula.

Compania Summit Entertainment, cea care a achiziţionat drepturile asupra acestui proiect în urmă cu câţiva ani, speră să realizeze "un film îndrăzneţ din punct de vedere vizual despre o perioadă radicală din istorie".

Brad Pitt nu este străin de filmele cu vampiri. În 1994 actorul american a interpretat rolul unuia în pelicula "Interviu cu un vampir: Cronicile Vampirilor".

Francis Ford Coppola a regizat în 1992 "Dracula", care i-a avut ca protagonişti pe actorii Winona Ryder, Anthony Hopkins şi Gary Oldman.

Vlad Ţepeş a fost folosit ca sursă de inspiraţie şi de scriitorul britanic Bram Stoker, pentru romanul său, publicat în 1897, "Dracula". Acelaşi Bram Stoker a avut ideea de a asocia legenda europeană cu liliacul hematofag (Desmodus rotundus) denumit şi "Vampir", un animal sud-american.

TRAILER - INTERVIEW WITH THE VAMPIRE (1994)


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Brad Pitt dracula Vlad Tepes
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close