Antena 3 CNN Show Showbiz Bollywood-ul s-a întâlnit cu Hollywood-ul, la Festivalul de la Cannes

Bollywood-ul s-a întâlnit cu Hollywood-ul, la Festivalul de la Cannes

Bollywood-ul s-a întâlnit cu Hollywood-ul, la Festivalul de la Cannes
20 Mai 2008   •   19:23

Bollywood-ul s-a întâlnit cu Hollywood-ul la Fetivalul de Film de la Cannes, celebrii actori George Clooney, Tom Hanks şi Brad Pitt semnând contracte pentru colaborări în valoare de multe milioane de rupii, conform Times Online. India produce mai multe filme decât orice altă ţară din lume şi vinde nu mai puţin de 4 miliarde de bilete de cinematograf anual, cu mult mai mult decât America. Una dintre cele mai mari companii care produce filme indiene ar putea deveni un jucător important la Hollywood, conform unui anunţ oficial făcut la Festivalul de la Cannes.

Reliance Big Entertainment face parte dintr-o companie indiană, cu o cifră de afaceri de 100 miliarde de dolari, va investi în opt companii de producţie ale unor actori cunoscuţi, de la Hollywood, printre care cea a lui Jim Carrey (23 Entertainment), Nicolas Cage (Saturn Productions), George Clooney (Smokehouse Productions) dar şi cea a lui Brad Pitt (Plan B Entertainment).

Compania indiană este deţinută de Anil Ambani, clasat pe poziţia a şasea în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni ai planetei, şi va investi la Hollywood, pentru început, 1 miliard de dolari. Banii sunt mai mult decât bine veniţi pentru studiourile americane care trec prin momente grele din cauza recesiunii economice din SUA.

"Reliance Entertainment are o poziţie dominantă în India, dar, în ceea ce priveşte filmele, a devenit evidentă o extindere către Hollywood", a declarat Amit Khanna, preşedintele Reliance.

"Bollywood-ul este caracterizat prin cântece şi dansuri în timp ce Hollywood-ul este sinonim cu sexul şi violenţa, existând astfel ideea că cele două nu se pot în tâlni. Nu credem ca această afirmaţie este adevărată", a continuat preşedintele Reliance.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close