Iar cum faimosul cocktail Bloody Mary împlineşte 75 de ani, multe restaurante s-au gândit să sărbătorească cu fast. De altfel, un lanţ de restaurante din SUA, TGI Friday's vinde băutura la preţurile din 1933- 99 cenţi la toate restaurantele sale din New York.
Băutura- vodcă şi suc de roşii, împreună cu alte ingrediente- a fost inventată de fapt la Paris în anii 20, la Harry's New York Bar de către Fernand Petiot, care a servit-o, printre alţii lui Ernest Hemingway şi F. Scott Fitzgerald.
Când Petiot s-a mutat la New York, a perfecţionat cocktailul, adăugând Tabasco. Cocktailul a început să fie servit la Hotelul St. Regis Hotel din 1933.
Acum ziua Bloody Mary a început la New York în faimoasa Times Square, cu Carol Bradley, nepoatea lui Fernand Petiot, care a ţinut un toast în cinstea tuturor celor care apreciază această băutură.
Cu această ocazie, Bradley a corectat şi impresia greşită despre numele băuturii. Nu are legătură cu Regina Maria I a Angliei din sec XVI, ci vine de la amintirea unui client despre o barmaniţă pe nume Mary, care lucra la Chicago la un bar numit Bucket of Blood.
Numai în SUA sunt servite peste un milion de astfel de cocktailuri pe zi.
Antena3.ro