Coregraful Marin Barbu, alias Nea Mărin, a dezvăluit ce mănâncă zilnic şi a spus şi care este alimentul la care a renunţat de două decenii.
Nea Marin, omul din spatele vedetei de televiziune, este un copil de la țară, din Conțești, județul Teleorman, care a învățat să joace călușul de la vârsta de 6-7 ani.
Apoi, a plecat cu tradiția după el la București și a ajuns la Ansamblul Tineretului al Comitetului Central București.
Dansează de 57 de ani, timp în care a jucat pe toate scenele din România și din străinătate. Se ocupă, în același timp, de pregătirea multor ansambluri profesioniste din România și de Școala de dans românesc Larisa și Marin Barbu, împreună cu fiica lui.
Nea Mărin: "Nu sunt un gurmand și mănânc multe legume și fructe"
Cât despre forma în care se menţine la 64 de ani, coregraful spune că de 20 de ani nu mănâncă deloc carne de porc. În schimb, consumă multe legume şi fructe
"Nu sunt un gurmand și mănânc foarte multe legume și fructe. Îmi place să îmi pregătesc singur micul dejun și cina, de prânz se ocupă soția, iar mesele sunt întotdeauna la ore fixe.
În fiecare dimineață la 7:00 mănânc roșie, ardei, castravete, brânză de la țară și beau o cană de ceai. Prânzul este la 13:30, iar cina la 18:30-19:00.
Nea Mărin: "Nu mănânc mezeluri, iar de 20 de ani nu am consumat carne de porc"
Nu mănânc mezeluri, iar timp de douăzeci de ani, de la 40 la 60 de ani, nu am consumat carne de porc și mi-a fost foarte bine. De trei ani și jumătate încoace am început să mănânc foarte puțin.
Îmi place carnea de rață, gâscă, curcă, bibilică, în principiu carne de țară, de la mătuși sau prieteni", a spus Nea Mărin, potrivit viva.ro