Antena 3 CNN Show Showbiz Ahmadinejad, protagonistul documentarului lui Oliver Stone

Ahmadinejad, protagonistul documentarului lui Oliver Stone

Ahmadinejad, protagonistul documentarului lui Oliver Stone
03 Sep 2007   •   12:25

Preşedintele iranian Mahmud Ahmadinejad a acceptat să fie subiectul unui film regizat de cineastul american Oliver Stone, însă a pus câteva condiţii. Potrivit declaraţiilor consilierului artistic al liderului iranian ultraconservator, Yavad Shamghadri, într-o scrisoare trimisă guvernului iranian, Stone şi-a exprimat dorinţa de a face un film despre Ahmadinejad. Oficialul iranian nu a dat detalii cu privire la conţinutul scrisorii lui Stone şi nici nu a spus când a fost primită de autorităţile de la Teheran. Shamghadri a spus totuşi că această scrisoare nu a fost prima.

“Preşedintele Ahmadinejad nu s-a opus nici anterior cererii lui Stone, doar că ar fi preferat ca răspunsul să fie dat de un regizor iranian”. “Mai târziu, am primit o scrisoare de la Stone şi ni s-a părut interesant raţionamentul cineastului, pentru că (Stone) a spus că obiectivul său este de a prezenta poporului american adevărata imagine a Iranului”, a explicat Shamghadri.

Totodată, oficialul iranian a adăugat că îl va întreba pe Stone cât timp vor dura filmările, ce rezultat speră să obţină şi ce vrea să demonstreze cu acest documentar. Ba mai mult, consilierul lui Ahmadinejad a spus că are de gând să-i ceară lui Oliver Stone scenariul filmului pentru a-l studia. Shamghadri îi dă şi indicaţii preţioase lui Stone: “trebuie să evite să reconstruiască imaginile, odată faptele petrecute, pentru că îşi pierd frumuseţea şi ne fac pe noi să ne pierdem vremea”.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close