Căsătoria de pe 29 aprilie 2011 a prinţului William, al doilea în ordinea de succesiune la tronul britanic, cu Kate Middleton "a salvat imaginea monarhiei în rândul publicului", consideră expertul în istoria familiei regale Robert Jobson, într-un interviu acordat AFP.
Ducele şi ducesa de Cambridge - titlurile oficiale ale celor doi tineri căsătoriţi - vor celebra de o manieră privată această primă aniversare, a precizat un purtător de cuvânt al palatului regal britanic.
Ei se vor afla însă în centrul atenţiei din luna iunie, cu ocazia ceremoniilor dedicate jubileului de diamant al reginei Elizabeth a II-a, ce marchează 60 de ani domnie a suveranei britanice.
Biograful Andrew Morton spunea în urmă cu un an că, "dacă Kate nu va rămâne însărcinată în primele nouă luni (de la căsătorie, n.r.), ea va contrazice 200 de ani de tradiţie monarhică".
Însă prinţul William "a spus clar, de la bun început, că va face lucrurile în ritmul lui", reaminteşte Robert Jobson.
În ceea ce o priveşte, Kate, "la vârsta de 30 de ani, va dori în mod sigur să îşi mărească familia cât de repede va fi posibil. Ea are o relaţie de peste opt ani cu William şi este în mod evident îndrăgostită de el", a adăugat Jobson.
De la nunta din aprilie 2011, cuplul regal britanic a efectuat un turneu oficial triumfal în Canada şi în statul american California şi s-a întâlnit cu preşedintele Barack Obama şi cu soţia acestuia. Apariţiile publice ale celor doi tineri, zâmbitoare şi binevoitoare, sunt apreciate de public.
În ciuda apariţiilor lor publice considerate clasice, prinţul William şi Kate apar cu o constanţă impresionantă pe prima pagină a ziarelor din lumea întreagă. "Sunt frumoşi amândoi, iar în plus, mai există şi factorul Diana" - mama prinţului William -, remarcă Robert Jobson, reflectând "verdictul" dat de majoritatea comentatorilor specializaţi în viaţa şi istoria familiei regale britanice.