Antena 3 CNN Show Showbiz "4,3,2" al lui Mungiu a pierdut Globul de Aur

"4,3,2" al lui Mungiu a pierdut Globul de Aur

"4,3,2" al lui Mungiu a pierdut Globul de Aur
14 Ian 2008   •   08:46

Filmul românesc "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" rămâne doar cu o foarte onorabilă nominalizare la Globurile de Aur pe anul trecut. Distincţiile considerate adesea o anticameră a premiilor Oscar au fost anunţate duminică noapte la Beverly Hills. Evenimentul a fost lipsit de strălucirea obişnuită, din cauza grevei scenariştilor americani. Filmul lui Cristian Mungiu, "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" a pierdut de această dată bătălia cu coproducţia franco-americană "Scafandrul şi Fluturele", pe care o întrecuse la Cannes. Realizatorul acesteia, americanul Julian Schnabel, a primit şi Globul de Aur pentru regie.

Pelicula lui Mungiu rămâne cu prima nominalizare la Globurile de Aur din istoria filmului românesc şi aşteaptă cu încredere nominalizările la Oscar.

Palmaresul de duminică noapte a corespuns, în general, previziunilor. Drama britanică "Atonement", care avea şapte nominalizări, şi comedia "Sweeney Todd" au primit Globurile de Aur pentru cele mai bune filme. Premiile pentru roluri principale au revenit unor nume deja celebre: Marion Cotillard, Julie Christie, Johnny Depp şi Daniel Day Lewis.

Alte două vedete, Cate Blanchett şi Javier Bardem, au cucerit, de această dată, Globurile pentru roluri secundare.

Din cauza grevei scenariştilor, care intenţionau să boicoteze ceremonia, spectacolul de gală a fost înlocuit cu o simplă conferinţă de presă, fără vedete şi covor roşu.

Misiunea de a anunţa câştigătorii le-a revenit unor ziarişti care nu au pierdut ocazia unor mici ironii pe tema situaţiei.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close