Antena 3 CNN Show Sărbătoare în Marea Britanie. De data aceasta pentru regină

Sărbătoare în Marea Britanie. De data aceasta pentru regină

Sărbătoare în Marea Britanie. De data aceasta pentru regină
Foto: INTACT Images/EPA
11 Iun 2011   •   18:58
La o lună şi jumătate de la nunta regală, Londra e din nou în sărbătoare. Britanicii sărbătoresc ziua oficială de naştere a Reginei Elisabeta, după ce ieri l-au celebrat pe soţul ei, Prinţul Consort Philip. Tot azi a avut loc tradiţionala paradă a gărzii regale, o nouă ocazie pentru londonezi ca să-i vadă pe Prinţul William şi pe soţia lui, Catherine.

Ceremonia a fost deschisă de alaiul regal, ce a venit la Palatul Buckingham. Trăsura în care se aflau Regina şi prinţul Consort Philip a fost escortată călare de Prinţul William şi tatăl său, Charles, costumaţi cu uniforme. A urmat apoi trăsura care-i avea ca pasageri pe Ducesa de Cambridge, Prinţul Harry şi Camilla Parker, soţia lui Charles. Imediat, trupele au fost gata de paradă.

Garda a defilat apoi prin faţa tribunei unde se aflau regina, Prinţul Phillip şi Prinţii William şi Charles. Kate Middleton i-a privit pe soldaţi de la balconul Palatului.

Regina Elisabeta este născută pe 21 aprilie, însă ziua ei este aniversată oficial vara, când vremea este favorabilă ceremoniilor. Anul acesta, Elisabeta a doua a împlinit 85 de ani. Tradiţional, festivităţile s-au încheiat cu o demonstraţie a aviaţiei militare regale.
 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close