Antena 3 CNN Show Juratul Chefi la cuțite, Richard Abou Zaki, desemnat cel mai bun Chef din Italia la gala de la Milano dedicată excelenței în gastronomie

Juratul Chefi la cuțite, Richard Abou Zaki, desemnat cel mai bun Chef din Italia la gala de la Milano dedicată excelenței în gastronomie

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 11:47 23 Apr 2024 Modificat la 11:47 23 Apr 2024
chef richard abou zaki
Juratul Chefi la cuțite, Richard Abou Zaki, desemnat cel mai bun Chef din Italia la gala de la Milano dedicată excelenței în gastronomie Sursa foto: Antena 1

Cea de-a 17-a ediție a galei dedicate excelenței în arta gastronomică a premiat tinerele talente în domeniul culinar cu vârste sub 40 de ani, Chef Richard Abou Zaki obținând cea mai importantă distincție a anului alături de Pierpaolo Ferracuti, Chef-ul împreună cu care a înființat restaurantul Retroscena.

"Sunt foarte fericit, mândru și recunoscător pentru acest premiu care vine după patru ani în care eu și Pierpaolo am investit energie și creativitate în ceea ce am reușit să construim la Retroscena. M-am implicat cu totul în acest proiect, dar nu-mi vine să cred că am trăit acest moment incredibil la doar patru ani de la deschiderea restaurantului și că distincția a venit în cadrul unui eveniment atât de important cum este Identità Golose. Sunt extraordinar de emoționat și le mulțumesc tuturor celor din echipa noastră, care muncesc alături de noi cu pasiune pentru a păstra cel mai înalt nivel în acest domeniu", a declarat Chef Abou Zaki, juratul show-ului Chefi la cuţite de la Antena 1.

Din juriul evenimentului de la Milano au făcut parte critici culinari foarte cunoscuți și proprietari de restaurante cu trei stele Michelin. Gala a culminat cu o cină exclusivistă, desfășurată la Centrul Internațional Identità Golose, pentru care marii câștigători și-au arătat încă o dată măiestria cu preparate spectaculoase.

Premiul obținut ieri se adaugă impresionantului palmares al lui Chef Richard, care a primit o stea Michelin pentru restaurantul Restroscena la numai opt luni de la inaugurare și a fost distins cu premiul ”Inovația anului” în urmă cu două luni, în cadrul galei Identità Golose pentru Pizzerii și Signature Cocktail Baruri.

×
x close