Antena 3 CNN Externe A doua apariție în public a prinţesei Kate, după diagnosticul de cancer. A fost primită cu aplauze la Wimbledon

A doua apariție în public a prinţesei Kate, după diagnosticul de cancer. A fost primită cu aplauze la Wimbledon

Kate - profimedia
Kate, prinţesa de Wales, a sosit zâmbitoare duminică la turneul de tenis de la Wimbledon. Sursă foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iul 2024   •   20:04

Kate, prinţesa de Wales, a sosit zâmbitoare duminică la turneul de tenis de la Wimbledon pentru a asista la finala masculină de simplu, cea de-a doua apariţie publică din 2024 a prinţesei care urmează chimioterapie preventivă împotriva unei forme de cancer, informează Reuters, citat de Agerpres. 

Kate, care este pasionată de tenis, patronează All England Lawn Tennis şi a Croquet Club din Wimbledon. Prinţesa purta o rochie de culoare mov şi a venit însoţită de fiica ei, prinţesa Charlotte, înaintea începerii meciului dintre Carlos Alcaraz şi Novak Djokovic.

Prinţesa de Wales, în vârstă de 42 de ani, soţia moştenitorului tronului britanic, prinţul William, a suferit o intervenţie chirurgicală majoră în zona abdomenului în luna ianuarie, care a pus în evidenţă prezenţa cancerului. De atunci, urmează tratament împotriva acestei maladii.

În luna iunie, prinţesa şi-a reluat îndatoririle publice odată cu participarea la ''Trooping the Colour'', parada militară anuală care marchează ziua oficială a regelui Charles şi a spus că speră să asiste la alte evenimente pe perioada verii.

''Fac progrese, dar aşa cum ştiu toţi cei care fac chimioterapie, există zile bune şi zile rele'', a spus prinţesa într-un mesaj scris înaintea participării la parada militară.

''Tratamentul meu e în desfăşurare şi va mai continua câteva luni'', a spus prinţesa.

Biroul de presă al prinţesei, Palatul Kensington, a refuzat să ofere detalii despre tipul de cancer sau despre starea de sănătate a acesteia, în afara faptului că tratamentul a început în februarie.

Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, urmează la rândul lui tratament împotriva cancerului. A revenit la îndatoririle regale în aprilie şi şi-a păstrat o agendă plină, deşi angajamentele zilnice sunt limitate pentru a nu-i periclita recuperarea.

×
Subiecte în articol: Prinţesa Kate Wimbledon
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close