Antena 3 CNN Show "Prăjitura lui mamaie", reţeta cu care Narcisa Birjaru a făcut senzație la Chefi la cuțite

"Prăjitura lui mamaie", reţeta cu care Narcisa Birjaru a făcut senzație la Chefi la cuțite

Alexandra Dima
<1 minut de citit Publicat la 10:37 16 Iun 2021 Modificat la 13:21 16 Iun 2021
o_1f89rm7341ktp5ql1ppt1ccu1fbb.jpg

Singura din echipa lui chef Scărlătescu ce a ajuns în finala sezonului IX , Narcisa a explicat pas cu pas cum poate fi realizată "Prăjitura lui mamaie", un dulce delicios cu foietaj şi cremă de iaurt.    

Ingrediente:

1 pachet foi de plăcintă

500 g iaurt

5 ouă

zahăr vanilinat

200 grame fructe confiate sau stafide

zahăr după gust

unt la temperatura camerei

esență vanilie

zahăr pudră la final

 

Prăjitura lui mamaie - Mod de preparare
 

Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți spumă cele 5 albușuri cu un praf de sare și adăugați zahăr după gust.

Gălbenușurile le batețI cu zahăr și cu esența de vanilie. Adăugați peste acestea iaurtul și amestecați.

Adăugați în compoziție albușurile și amestecați.

Puneți foaie de copt într-o tavă și puneți patru foi de plăcintă unse cu unt, adăugați compoziție, presărați fructe confiate sau stafide, adăugați alte foi de plăcintă și repetați procedeul până când aveți dimensiunea dorită a prăjiturii.

Băgați la cuptorul încins la 170 grade, 45 de minute

Când este gata pudrați cu zahăr și serviți!

Poftă bună!

×
x close