Antena 3 CNN Show Cât costă drobul de miel gătit de chef Cătălin Scărlătescu. Ingredientul secret pe care îl folosește în rețeta sa

Cât costă drobul de miel gătit de chef Cătălin Scărlătescu. Ingredientul secret pe care îl folosește în rețeta sa

Ştefan Petrică
1 minut de citit Publicat la 22:39 30 Mar 2023 Modificat la 22:40 30 Mar 2023
catalin scarlatescu drob miel
Cât costă drobul de miel gătit de chef Cătălin Scărlătescu. Ingredientul secret pe care îl folosește în rețeta sa Sursa foto: Facebook/ Cătălin Scărlătescu

Chef Cătălin Scărlătescu are o gamă largă de rețete pentru diferite preparate. 

Acesta a făcut publică rețeta sa tradițională pentru drobul de miel. În lista de ingrediente regăsim și o cantitate mare de mărar, dar și de pătrunjel.

Rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu se prepară și cu ouă. Iată cum arată lista completă de ingrediente pentru drobul de miel:

  • organele de la un miel (ficăței, rinichi, plămâni, inimă)
  • 250 de grame de carne de miel
  • 400 de grame de ceapă și usturoi verde
  • 400 de grame de mărar și pătrunjel
  • opt ouă bătute pentru fiecare kilogram de compoziție
  • ulei
  • prapur
  • sare și piper

Citește și: Cele mai scumpe sărbători de Paște, prețul legumelor a explodat în piețe. Ce spun producătorii

Organele și carnea de miel se spală bine, se taie în cuburi mari și se pun la călit în ulei de floarea soarelui. Un sfert din compoziție se taie cuburi, iar restul, după ce a fost scursă de ulei, se trece prin robotul de bucătărie.

Condimentele, adică ceapa, usturoiul, mărarul și pătrunjelul sunt mărunțite pentru a fi adăugate ulterior peste amestec. Apoi, carnea și verdețurile se amestecă cu opt ouă, bătute înainte ca pentru omletă. Se pun sarea și piperul, apoi totul se învelește în prapure.

După acest pas, drobul se pune la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, la 140 de grade Celsius. În funcție de preferințe, în mijlocul compoziției se pot pune două ouă fierte întregi.

Pe site-ul celebrului bucătar, care a participat și la America Express: Drumul Aurului, 1,1 kg de drob de miel se vinde cu 147.00 de lei.

”Bucătării noștri îl pregătesc după o rețetă tradițională cu verdeața proaspătă din belșug, ouă și organe de miel.”, se arată în descrierea de pe site.

×
x close