Antena 3 CNN RO 3.0 Noi strategii ale angajaților de top pentru atragerea forței de muncă. Beneficiile care se oferă

Noi strategii ale angajaților de top pentru atragerea forței de muncă. Beneficiile care se oferă

Angajatorii de top din România investesc în permanență în forţa de muncă calificată. Aceştia au lansat noi strategii care să atragă fidelizare angajaţilor şi adaptarea acestora la noile tehnologii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Mar 2024   •   13:07

Reprezentanţii marilor companii îşi arată o mare perocupare pentru sănătatea şi bunăstarea salariaţilor. Aceştia recunosc că oamenii au nevoie de angajatori empatici, iar beneficiile contează mult în alegerea unui loc de muncă.

Această alături de joburile viitorului și altele au fost discutate în cadrul conferinţei dedicate revoluţiei în domeniul resurselor umane organizată de Antena 3 CNN. 

Recomandare din top articole

Angajatorii îşi doresc personal calificat dispus să se perfecţioneze şi să adapteze uşor la schimbările din piaţă. Însă şi loialitatea salariatului este extrem de importantă, atrag atenţia reprezentanţii din domeniul resurselor umane. Fidelizarea angajaţilor se câştigă în timp , mai ales atunci când le sunt respectate drepturile, spun specialiştii.

"Noi cumva am depus în ultimii ani toate eforturile pentru a le oferi angajaților noștri mai degrabă o experiență decât un loc de muncă. Uite, mi-a mi-a oferit un abonament la sală, dar poate sala respectivă nu este aproape de job sau nu este aproape de locul de muncă. Proximitatea contează foarte mult.

Cred că este foarte important să ascultăm ceea ce își doresc angajații noștri și să ne adaptăm la ceea ce este într-adevăr important pentru ei", a spus Iulia Zamfir, HR Manager Group ONE.

Asigurarea cursurilor gratuite de calificare este un alt criteriu esenţial care atrage forţă de muncă chiar şi în meseriile tradiţionale. Schimbările încep deja să apară odată cu Școala GFR. Vorbim de un proiect care a început de peste 5 ani şi urmăreşte calificarea pentru o perioadă de șase sau nouă luni, timp în care cursanţii au şi contract individual de muncă.

"Am reușit în acești mai bine de 5 ani să calificăm peste 1200 de persoane care și-au dorit să înceapă sau să se perfecționeze într-o ca într-o meserie din domeniul feroviar. Și aici mă refer la mecanici de locomotivă, la șef de tren, la revizor, tehnici de vagoane, manevranți", a spus Loredana Mircea, Director Resurse Umane Grup Feroviar Roman / Grampet Group

Până în 2030, specialiştii atrag atenţia că cele mai multe joburi din prezent vor fi digitalizate şi ca va creşte mult gradul de robotizare. Noile schimbări din domeniul forţei de muncă au fost dezbătute în cadrul Conferinţei "Human Revolution. Resursele Umane - Parteneri în Construirea Viitorului", marca Antena 3 CNN, organizată în cadrul proiectului RO 3.0

"Toate proiectele pe care de pe care le gândim la nivelul Guvernului României, de dezvoltare, scheme de ajutor de stat, strategiile de dezvoltare industrială sau a unor a unor sectoare economice țin cont de formarea capitalului uman" a spus Florin-Marian Spătaru Consilier de stat, Cancelaria Prim-Ministrului.

×
Subiecte în articol: joburi forta de munca conferinta RO 3.0
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
x close