Digitalizarea în domeniul educaţiei este extrem de importantă. Laboratoarele ultratehnologizate, accesul mai uşor la informaţie sau felul în care este construită programa îi îndrumă pe elevi sau studenţi spre modalităţi practice prin care pot lua contact cu viitoarele locuri de muncă. Iar şcolile cu aparatură ultraperformantă îi ajută pe studenţi să evolueze mai uşor.
"Şcoala noastră e digitalizată, nu vreau să zic 100%, dar într-un procent foarte înalt. Şi mă bucur mult când este competiţie, se lucrează zi şi noapte şi îşi dă interesul", a declarat Tova Ben Nun-Cherbis, Președinte & Fondator Complexul Educațional Laude-Reut.
În cadrul conferinţei RO 3.0 - Viziunea Digitală pentru România 2030, organizată de Antena 3 CNN mai mulţi elevi din cadrul Complexului Educaţional Laude-Reut, dar şi studenţii de la Universitatea Politehnica din Bucureşti au avut posibilitatea să-şi prezinte proiectele inovatoare.
Mulţi elevi au ajuns la NASA sau sunt plecaţi în Statele Unite cu burse educţionale. În plus, cu ajutorul investiţiilor în digitalizare şi Unversitatea Politehnica din Bucureşti se poate lăuda cu proiecte pe măsură.
"Presiunea pe care ei o pun, normală, firească, în a dezvolta, nu doar a folosi tehnologia, este incredibilă. Mintea umană este extrem de creativă şi mintea acestor copii este absolut excepţională. Generaţii absolut excepţionale care ne vin în universitate. Am reuşit să atragem foarte mulţi şi foarte buni în ultima perioadă tocmai pentru că am oferit acest cadru extraordinar al dezvoltării", a precizat Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnice Bucureşti.
Potrivit reprezentanţilor, investiţia directă făcută de companii în cadrul laboratoarelor Universităţii Politehnica este, până în prezent, de 9 milioane de euro.