Antena 3 CNN RO 3.0 Radu Ionescu, General Manager Liberty Galați: „Capacitatea parcului fotovolvoltaic pe care îl dezvoltăm vrem să ajungă la 250 de megawați”

Radu Ionescu, General Manager Liberty Galați: „Capacitatea parcului fotovolvoltaic pe care îl dezvoltăm vrem să ajungă la 250 de megawați”

BeFunky-collage - 2024-06-21T202835.848
Radu Ionescu, General Manager Liberty Galați: „Capacitatea parcului fotovolvoltaic pe care îl dezvoltăm vrem să ajungă la 250 de megawați” / sursă foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iun 2024   •   20:57

Există în România proiecte mare care pun țara în mișcare. Ele pornesc de la viziunea unor lideri și de la efortul unor echipe care reușesc să modeleze afaceri de viitor. Câțiva dintre acești lideri au vorbit în cadrul Conferinței Naționale RO 3.0 „Investitori pentru Viitor, marile proiecte care mișcă România”, organizată de Antena 3 CNN.

În cadrul conferinței au participat actori publici și privați din mai multe domenii-cheie ale României, precum sănătate, infrastructură, construcții și energie.

Radu Ionescu, General Manager Liberty Galați, a vorbit în cadrul conferinței despre unul dintre proiectele ambițioase din Galați, și anume, extinderea capacității parcului Fotovolvoltaic la 250 de megawați.

„Noi avem un proiect de 50 de megawați la Galați, care este deja în curs de execuție, urmând ca capacitatea parcului Fotovolvoltaic pe care îl dezvoltăm să ajungă la 250 de megawați”, a declarat Radu Ionescu, General Manager Liberty Galați.

„Observăm o rapiditate mai mare și o intensitate mai mare a ajutorului de stat”

De asemenea, acesta a vorbit și despre faptul că este nevoie de un suport  mai curajos din partea Guvernului și de negociere mai fermă la Bruxelles, inclusiv pentru obținerea schemelor de ajutor financiar european, pentru dezvoltarea unor astfel de proiecte.

„Este nevoie de un pic mai multă fermitate și în ceea ce privește modul în care Comisia Europeană aprobă solicitările de scheme de ajutor de stat dedicate industriei și în principal industriei pe care o reprezint. 

Observăm o rapiditate mai mare și o intensitate mai mare a ajutorului de stat, cam de la Bratislava spre vest, și o ușoară lentoare, și un ușor schimb accelerat de documente și de întrebări și de nevoie de clarificări suplimentare atunci când aceste scheme vin dinspre est.

E nevoie de un pic mai multă fermitate și sigur, și noi, pe canalele noastre, prin industrie, prin asociațiile din care facem parte, Euro Fair ș.a.m.d. suntem angajați în în dialog cu autoritățile europene, dar avem nevoie și de sprijinul autorităților naționale.

Noi suntem una dintre companiile vizate direct de acest impozit. În anul 2021, impozitul pe profit pe care compania pe care o reprezint l-a plătit la bugetul de stat, a depășit 100 de milioane de euro. 

A fost un un an cu un profit important”, a mai declarat Radu Ionescu, General Manager Liberty Galați.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Michelle Obama, singura în măsură să îl învingă pe Trump - sondaj
x close