Antena 3 CNN Reciclare Mircea Badea intră în rândul celor care se implică în construirea unei Românii verzi

Mircea Badea intră în rândul celor care se implică în construirea unei Românii verzi

Într-o lume în care gestionarea deşeurilor devine o prioritate, prezentatorul TV a mărturisit că fiul său a fost cel care i-a oferit o lecţie în acest sens, o lecţie pe care cu toţii ar trebui să ne-o însuşim.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Dec 2023   •   09:00

Mircea Badea intră şi el în Hora Reciclării pentru un mediu mai curat şi mai verde alături de RetuRO.

Reciclarea ambalajelor nu doar că încetinește epuizarea resurselor naturale, ci reduce şi impactul asupra peisajelor, iar Mircea Badea susţine protejarea habitatelor naturale şi face apel la bunul simţ al fiecăruia dintre noi. "Pentru mine, un viitor mai verde înseamnă mai puţină nesimţire. Cu alte cuvinte, să nu aruncăm hârtii pe jos. Dacă am fost la iarbă verde, să ne luăm sticlele acasă, nu să le lăsăm în poieniţă sau să le aruncăm în râu. Prin urmare, un viitor mai verde, pentru mine, l-aş vedea cu mai puţină nesimţire."

Într-o lume în care gestionarea deşeurilor devine o prioritate, prezentatorul emisiunii "În gura presei" a mărturisit că fiul său a fost cel care i-a oferit o adevărată lecţie de civism şi grijă pentru natură."M-am implicat în reciclare pentru că m-a determinat Vlad, fiul meu. Eram cu el în parc şi îmi rămăsese un ambalaj de hârtie şi o sticlă de sticlă. Mi-a spus că sticla trebuie într-un loc, iar hârtia în altul. L-am întrebat de unde ştie. A zis că de la şcoală. Deci, aşa m-am implicat şi eu în reciclare. Copilul era foarte serios şi eu am fost la fel de serios."

Întrebat ce beneficii aduce reciclarea ambalajelor, Mircea Badea nu a ezitat: "În primul rând, m-am gândit dacă reciclarea ambalajelor aduce chestii rele. N-am găsit niciuna. Adică, ce e rău în asta?! Nimic! Să iei o materie, cum ar fi, de exemplu, hârtia folosită și să-i dai o nouă valoare, în loc să mai tai niște pomi suplimentari ca să faci hârtie nouă, e ceva rău?!

Prezentatorul emisiunii "În gura presei" se alătură acţiunii de reciclare şi are un mesaj, în primul rând, pentru el însuşi. "Am un mesaj pentru mine, în primul rând. Dacă nu trebuie să urc pe Himalaya pentru asta sau să străbat cinci cartiere ca să pot să arunc hârtia la hârtie, sticla la sticle, sigur că eu personal o s-o fac. O fac de fiecare dată când am posibilitatea."

RetuRO încurajează românii să se alăture Horei Reciclării

Pentru un mediu mai verde şi mai curat, ReturRO implementează cel mai mare proiect de economie circulară al României - sistemul de garanție-returnare. Cu ajutorul acestui proiect, vom putea avea un mediu mai curat și mai verde și vom atinge țintele de colectare și reciclare impuse la nivel european prin noul pachet pentru economie circulară al Uniunii Europene. 

Sistemul de garanție-returnare reprezintă un sistem prin care românii vor plăti o garanție de 0,50 RON atunci când vor cumpăra o băutură (apă, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin, băuturi spirtoase) de la un comerciant. Sistemul se aplică pentru ambalaje primare nereutilizabile din sticlă, plastic sau metal, cu volume cuprinse între 0,1 l şi 3 l inclusiv. Pentru a fi identificate ușor, produsele care vor face parte din sistem vor fi marcate cu un logo specific.

După golirea ambalajului, consumatorul va trebui să îl aducă într-unul dintre punctele de returnare organizate de comercianți, practic, în orice magazin din România. În schimbul ambalajului gol, consumatorul va primi înapoi, pe loc, valoarea garanției plătite inițial, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal și chiar dacă respectivul produs nu a fost cumpărat din acea locație.

×
Subiecte în articol: reciclare Mircea Badea
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Au apărut primele subiecte la Matematică de la Evaluarea Națională 2024
x close