Antena 3 CNN Război în Israel Bruna Văleanu, tânăra cu origini românești, ucisă de teroriștii Hamas, condusă pe ultimul drum cu 10.000 de oameni: "Copilul nostru a devenit o mică stea în Univers"

Bruna Văleanu, tânăra cu origini românești, ucisă de teroriștii Hamas, condusă pe ultimul drum cu 10.000 de oameni: "Copilul nostru a devenit o mică stea în Univers"

Bruna Văleanu a fost ucisă de teroriștii Hamas la festivalul Nova, acolo unde au murit sute de tineri. Tânăra a fost condusă pe ultimul drum de 10.000 de oameni.

de Ştefan Petrică    |    13 Oct 2023   •   21:04

Bruna Văleanu, tânăra cu origini românești, care a fost ucisă de teroriștii Hamas la festivalul Nova din Israel, a fost condusă pe ultimul drum.

Mama fetei de 24 de ani, a făcut un apel public, ca 10 bărbați să participe la înmormântarea acesteia, așa cum cere tradiția. Însă au venit 10.000 de oameni.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Din păcate Bruna Văleanu a fost ucisă la o petrecere în Ra'im. Familia ei este nou emigrantă din Brazilia, doar mama și sora ei locuiesc la țară și au nevoie de ajutor pentru a finaliza un minyan pentru înmormântarea care va ave loc în această seară. Vă rog, cine poate să vină" este apelul lansat pe rețelele de socializare.

A fost o mobilizare impresionantă, iar la funeralii au participat 10.000 de oameni.

Citește și: Mărturia unui tânăr român din Israel care s-a înrolat în armată: "Am fost în locul unde au fost omorâți bebeluși. Sunt mai rău decât teroriștii"

Inițial fata cu origini românești fusese dată dispărută după ce vinerea trecută a mers alături de mai mulți prieteni la festivalul de muzică desfășurat în aer liber, în apropiere de granița cu Gaza.

La răsărit, zona festivalului a fost atacată de organizația teroristă Hamas

Au fost găsite peste 260 de cadavre, iar alte sute de persoane fiind rănite. 

Trei zile mai târziu, mama fetei a anunțat cu durere în suflet că tânăra este victima măcelului de la festival.

"Cu adâncă durere ne luăm rămas-bun. Copilul nostru a devenit o mică stea în Univers. Te vom iubi mereu!", a anunţat familia tinerei într-o postare pe Facebook.

Bruna Văleanu era studentă la o universitate din Tel Aviv și făcuse stagiul militar în armata israeliană. Ea se stabilise de ceva vreme alaturi de mama şi sora ei în Israel dupa ce a locuit in Brazilia.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Haos pe Aeroportul Otopeni: Sunt întârzieri la mai multe curse
x close