Antena 3 CNN Război în Israel Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, declarații despre situația din Israel: ”Este absolut esențial să rezolvăm aceste probleme”

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, declarații despre situația din Israel: ”Este absolut esențial să rezolvăm aceste probleme”

”Aceasta nu este o operațiune militară normală, este o operațiune într-o zonă de război” a afirmat vineri secretarul general al ONU, Antonio Guterres, atunci când a vorbit despre situația actuală din Israel.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Oct 2023   •   15:03

Antonio Guterres a mai transmis că vor fi luate toate măsurile pentru ca oamenii din Gaza să primească toate ajutoarele umanitare. 

”Așadar, este foarte clar, că este absolut esențial să rezolvăm aceste probleme cât mai repede și sper că vor fi rezolvat repede, în așa fel încât să ne asigurăm că aceste ajutoare umanitare ajung la oamenii din Gaza. 

Din păcate, aceasta nu este o operațiune militară normală, este o operațiune într-o zonă de război și acesta este motivul pentru care am cerut o încetare umanitară a focului.

Nu consider că este o condiție prealabilă pentru ajutorul umanitar în Gaza, însă are o importanță dublă din cauza războiului și din cauza lipsei de ajutoare umanitare, dar este clar că o încetare a focului umanitar ar ușura lucrurile și le-ar face mai sigure pentru toată lumea. 

Citește și: Secretarul general ONU, despre criza din Israel-Gaza: "Nimic nu poate justifica actele de teroare

Și vreau să închei exprimându-mi mulțumirea pentru oamenii din guvernarea Egiptului. 

Astăzi, Egiptul este pilonul fundamental care permite speranței să trăiască de cealaltă parte a acestei porți și speranța că aceste camioane se vor mișca, speranța că aceste medicamente și alimente pe care le-am văzut într-un avion care a aterizat vor ajunge de cealaltă parte a porții.

Cel mai important, speranță că va fi pace într-o zi și o soluție cu două state între palestinieni și Israel și că aceștia vor trăi în pace, de o parte și de cealaltă. 

×
Citește mai multe din Război în Israel
» Vezi toate știrile din Război în Israel
Cele mai noi știri
Parteneri
x close