Antena 3 CNN Război în Israel Istoricul Marian Zidaru, despre războiul din Israel: "Nu văd o soluţie pacifistă care să calmeze lucrurile"

Istoricul Marian Zidaru, despre războiul din Israel: "Nu văd o soluţie pacifistă care să calmeze lucrurile"

Istoricul și analistul militar Marian Zidaru a comentat duminică, în direct la Antena 3 CNN, situaţia din Israel. Potrivit lui, autorităţile israeliene trebuie să ofere civililor din Gaza un nou termen de evacuare.

razboi israel
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Oct 2023   •   12:09

Mai puţin de o oră până când va expira un alt ultimatum pe care îl dau israelienii pentru evacuarea civililor din Gaza. "Mă tem că o să trebuiască să îl prelungească. Deci nu sunt suficient de mulți civili care au părăsit Gaza, iar pericolul de victime colaterale este uriaș", a spus Marian Zidaru.

"De aici, ca într-un joc de ping-pong, va crește presiunea asupra guvernelor arabe să reacționeze militar împotriva Israelului", a completat istoricul.

Potrivit lui Marian Zidaru, "niciun guvern arab la ora actuală nu arde de nerăbdare să intre în conflict cu statului Israel, dar probleme de genul acesta vor genera manifestații uriașe care vor destabiliza aceste guverne și ele vor fi nevoite să reacționeze într-un fel sau altul".

Marian Zidaru, despre războiul din Israel: "Situația rămâne în continuare foarte complexă, foarte gravă și contradictorie"

Vor exista tot felul de opri opinii contradictorii asupra mersului războiului, în sensul că unii vor susține escaladarea iar alții vor fi contra, declară analistul militar.

"Problema principală este că nimeni nu a pronunțat, deci nicio parte, nici Hamasul nici Israelul, cuvântul pace. Deci nu ne putem aștepta la pace".

Citeşte şi: Coloane de tancuri la graniţa cu Gaza, filmate de echipa Antena 3 CNN. Israelienii fac manevre militare de ultimă oră

"O soluție realistă este să înceteze violențele și de o parte și de cealaltă, dar din păcate în acest moment este o soluție puțin probabilă pentru că părțile au doar poziții radicale și când ai poziții radicale nu poţi spera la niciun progres.

Nu văd deocamdată, din nefericire, o soluție pacifistă care să calmeze lucrurile", a concluzionat istoricul și analistul militar Marian Zidaru, duminică, la Antena 3 CNN.

Vezi şi: Război în Israel. Ziua 9 | Forțele de Apărare ale Israelului închid drumurile spre orașele de la granița cu Libanul și le declară "zonă militară închisă"

×
Subiecte în articol: Israel razboi Marian Zidaru
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
x close