Antena 3 CNN Război în Israel Război în Israel. Ziua 15 | Granița dintre Gaza și Egipt s-a deschis. Camioanele cu ajutoare umanitare pentru cei 2,4 milioane de oameni rămași fără apă

Război în Israel. Ziua 15 | Granița dintre Gaza și Egipt s-a deschis. Camioanele cu ajutoare umanitare pentru cei 2,4 milioane de oameni rămași fără apă

Război în Israel. Ziua 15. Preşedintele SUA a mulţumit guvernelor din Qatar şi Israel pentru parteneriatul lor în vederea eliberării celor două ostatice americane, răpite în atacul din 7 octombrie din sudul Israelului.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Oct 2023   •   20:24

Ultimele informații din războiul declanșat după ce Hamas a atacat statul Israel:

  • Un convoi de 20-30 de camioane ar putea intra duminică în Gaza
  • Hamas susține că Israelul "a refuzat să primească" alți doi ostatici
  • Președintele Turciei a discutat, sâmbătă, cu liderul Hamas, despre criza din Gaza
  • Israelul plănuiește să intensifice loviturile asupra Gaza începând de sâmbătă
  • Summitul de pace de la Cairo s-a încheiat fără soluții pentru criza din Gaza
  • Qatar susține că negocierile pentru eliberarea ostaticilor din Gaza nu s-au oprit
  • Șeful ONU afirmă că populația din Gaza "are nevoie de mai mult" ajutor
  • Noi confruntări la granița dintre Israel și Liban
  • Un membru al Apărării Civile Palestiniene a fost ucis și alți patru au fost răniți într-un bombardament lângă Rafah
  • Secretarul Blinken solicită ca punctul de trecere Rafah să rămână deschis
  • Negocierile dintre Qatar și Gruparea Hamas în ceea ce privește eliberarea ostaticilor, au eșuat 
  • IDF: "Privim inamicul în ochi și îi spunem nu mai mult"
  • Purtătorul de cuvânt IDF: "Situația umanitară din Gaza este sub control"
  • Sunt așteptate proteste uriașe după ce Olaf Scholz a declarat că vrea să expulzeze susținătorii grupării teroriste care a atacat Israelul
  • Granița dintre Gaza și Egipt se deschide în mai puțin de o oră
  • Proteste pro-palestiniene, azi în București
  • Antony Blinken cere ca fiecare ostatic deținut în Gaza să fie eliberat
  • Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene: "Guvernul Israelului va continua prin toate căile să găsească persoanele răpite și să le aducă înapoi acasă"
  • Armata israeliană a anunțat că a omorât încă un terorist Hamas
  • SUA şi UE încearcă să convingă Israelul să amâne ofensiva terestră
  • Hamas anunță eliberarea a doi ostatici americani, mamă și fiică
  • Planul de război făcut public de Israel pentru a eradica gruparea teroristă care a provocat masacrul din 7 octombrie
  • Proteste pro-palestiniene interzise și măsuri de securitate sporite în Franța
  • Sute de protestatari forțează punctul de trecere Rafah, la granița din Egipt și Palestina
  • Armata israeliană, pregătită de invazia terestră în Fâșia Gaza. Militarii așteaptă ordinul
  • Secretarul general al ONU a vizitat punctul de trecere din Egipt în Gaza
  • O clădire cu 10 etaje şi mai multe maşini au fost distruse în urma unui atac cu rachete în Ashkelon
  • Sute de oameni au protestat în Iran în sprijinul grupului Hamas
  • Sâmbătă va fi o conferinţă internaţională la Cairo pe tema conflictului dintre Israel şi gruparea Hamas
  • Hamas anunţă că lucrează cu mediatori din "ţări prietene" pentru ca ostaticii străini să fie eliberaţi

Update 22:40 ONU: Un convoi de 20-30 de camioane ar putea intra duminică în Gaza.

Un al doilea convoi de „20-30" de camioane ar putea intra duminică în Gaza, a anunțat sâmbătă șeful ONU pentru ajutor umanitar, potrivit Sky News.

Șeful responsabil cu ajutoarele al ONU a alimentat speranțele că un al doilea convoi de camioane cu ajutoare va fi trimis duminică în Gaza.

"Am auzit în această după-amiază, dar suntem în negocieri în acest moment, că am putea primi un alt convoi mâine, poate chiar puțin mai mare, 20-30 de camioane", a declarat Martin Griffiths în timpul Summitului de pace de la Cairo.

El a declarat că prevenirea oricăror sincope în trecerea ajutorului este "incredibil de importantă".

Primul convoi de 20 de camioane a intrat în Gaza sâmbătă dimineață.

ONU estimează că este nevoie de 100 de camioane pe zi pentru a face față nevoilor uriașe.

Update 22:20 Hamas susține că Israelul "a refuzat să primească" alți doi ostatici.
Gruparea militantă Hamas a afirmat că intenționa să elibereze încă doi ostatici din "motive umanitare", dar Israelul "a refuzat să-i primească".

Abu Ubaida, purtătorul de cuvânt al Brigăzilor Izz el-Deen al-Qassam, a declarat într-un comunicat că a informat ieri Qatarul cu privire la intențiile sale.

Qatarul a intermediat ieri discuțiile care au dus la eliberarea ostaticilor americani Judith Raanan și a fiicei sale Natalie Raanan.

Hamas a declarat că și acestea au fost eliberate din "motive umanitare".

Update 21:45 O explozie masivă a avut loc în urmă cu aproximativ o oră la un târg de noapte din tabăra Nuseirat din centrul Fâșiei Gaza. 

Se raportează pagube și victime semnificative, deoarece s-a afirmat că a fost vorba fie de o lovitură aeriană israeliană, fie de o rachetă ratată lansată din nou de Jihadul Islamic palestinian sau, eventual, de Hamas.

Update 21:35 Președintele Turciei a discutat, sâmbătă, cu liderul Hamas, despre criza din Gaza, a anunțat președinția turcă, potrivit Reuters.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a discutat la telefon cu şeful biroului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, despre situaţia actuală din Gaza.

Președintele turc Tayyip Erdogan a discutat sâmbătă despre Gaza într-o convorbire telefonică cu liderul grupării militante palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh.

Erdogan i-a vorbit lui Haniyeh despre eforturile Ankarei pentru obținerea unei încetări a focului, astfel încât ajutorul umanitar să ajungă în Gaza.

De asemenea, cei doi au discutat despre posibila tratare a răniților în Turcia, potrivit sursei menționate.

Update 21:20 Israelul plănuiește să intensifice loviturile asupra Gaza începând de sâmbătă.

Israelul plănuiește să își intensifice loviturile asupra Gaza, începând de sâmbătă, a declarat un purtător de cuvânt militar israelian, potrivit Sky News.

Intensificarea loviturilor aeriene are loc în timp ce Israelul se pregătește pentru următoarea etapă a războiului împotriva Hamas, a declarat contraamiralul Daniel Hagari.

"Ne vom aprofunda atacurile pentru a minimiza pericolele pentru forțele noastre în următoarele etape ale războiului. Vom intensifica atacurile, începând de astăzi", a spus Hagari.

El a repetat ordinul ca locuitorii din Gaza să plece spre sud pentru siguranța lor.

Update 21:00 Summitul de pace de la Cairo s-a încheiat fără soluții pentru criza din Gaza. 

Liderii arabi prezenți sâmbătă la summitul de la Cairo au condamnat bombardamentele israeliene asupra Gaza, în timp ce europenii au declarat că civilii ar trebui protejați. Totuși, în absența Israelului și a unor înalți oficiali americani nu s-a ajuns la niciun acord pentru oprirea violențelor.

Egiptul, care a convocat și a găzduit reuniunea, a anunțat că a sperat că participanții vor face apel la pace și vor relua eforturile de soluționare a problemei palestiniene care durează de zeci de ani, potrivit Reuters.

Totuși reuniunea s-a încheiat fără ca participanții să ajungă la un acord asupra unei declarații comune privind conflictul care a ucis mii de oameni și a provocat o catastrofă umanitară în Fâșia Gaza, cu 2,3 milioane de locuitori.

De altfel, diplomații care au participat la discuții nu au fost optimiști în privința găsirii unor soluții. În paralel, Israelul pregătește o invazie terestră în Gaza, cu scopul de a elimina gruparea palestiniană Hamas.

La summit-ul din Egipt, statele arabe și musulmane au cerut încetarea imediată a ofensivei israeliene, iar țările occidentale s-au concentrat pe ajutorul umanitar pentru civili.

Update 20:20 Qatar susține că negocierile pentru eliberarea ostaticilor din Gaza nu s-au oprit.

Qatarul depune în continuare eforturi pentru a elibera mai mulți ostatici, a declarat ministrul de externe din țara asiatică, potrivit Sky News.

Șeicul Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani a declarat că există o coordonare continuă cu partenerii americani și internaționali pentru eliberarea prizonierilor și reducerea tensiunilor în Gaza.

Sâmbătă, el a vorbit la telefon cu omologul său american Antony Blinken.

Vineri, doi ostatici americani au fost eliberați de Hamas în urma unor negocieri intermediate de Qatar.

Autoritățile israeliene susțin că Hamas a luat peste 200 de ostatici, de diferite naționalități, în timpul atacului asupra Israelului.

Update 19:00 Șeful ONU afirmă că populația din Gaza "are nevoie de mai mult" ajutor.
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, afirmă că palestinienii "au nevoie de un angajament pentru mult mai mult", după ce primele camioane cu ajutoare au intrat astăzi prin punctul de trecere a frontierei Rafah.

Convoiul de 20 de camioane a marcat prima livrare de provizii umanitare de care au nevoie disperată de la asediul total impus de Israel asupra regiunii în urmă cu 12 zile.

Cu toate acestea, acestea au reprezentat doar o mică parte din cele aproximativ 200 de camioane care au fost îngrămădite pe partea egipteană a frontierei înainte de deschiderea acesteia.

Domnul Guterres, într-o postare pe site-ul de socializare X, a salutat mișcarea, dar a spus: "Populația din Gaza are nevoie de un angajament pentru mult mai mult - o livrare continuă de ajutor la scara necesară. 

"Lucrăm non-stop cu toate părțile relevante pentru a face acest lucru să se întâmple."

Update 17:30 Noi confruntări la granița dintre Israel și Liban

Noi confruntări au loc sâmbătă, la granița dintre Israel și Liban. Israelienii susțin că ripostează după ce au fost atacați de pe teritoriul libanez, potrivit Sky News.

Armata israeliană anunță că a ripostat după ce militanții au tras rachete și rachete antitanc spre pozițiile sale din apropierea graniței cu Libanul.

Un avion al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF) a identificat și a vizat „celule teroriste" după atacuri, au anunțat israelienii.

Incidente asemănătoare au avut loc și zilele trecute.

Update 17:10 Un membru al Apărării Civile Palestiniene a fost ucis și alți patru au fost răniți într-un bombardament lângă Rafah.

 Un membru al apărării civile palestiniene a fost ucis și alți patru au fost răniți în bombardamente sâmbătă dimineața, a anunțat Direcția generală palestiniană a apărării civile într-un comunicat.

 "Un bombardament israelian [...] i-a vizat în timp ce își îndeplineau sarcinile în zona Khirbet al-Adas, la est de Rafah, în sudul Fâșiei Gaza", potrivit comunicatului.

 CNN a contactat Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) pentru comentarii.

 Acest lucru vine după ce, sâmbătă dimineață, camioanele cu ajutoare umanitare au intrat în punctul de trecere a frontierei Rafah, aflat în apropiere, pentru a transfera ajutoare către autoritățile din Gaza.

La scurt timp după ce camioanele egiptene au descărcat ajutorul și s-au întors în partea egipteană a frontierei Rafah, un reporter CNN aflat pe partea egipteană a frontierei a auzit șase explozii pe partea din Gaza.

Update 16:50 Secretarul Blinken solicită ca punctul de trecere Rafah să rămână deschis.

Secretarul de stat american, Antony Blinken a cerut ca punctul de trecere de la Rafah să rămână deschis "pentru a permite deplasarea continuă a ajutoarelor care sunt imperative pentru bunăstarea populației din Gaza", într-o declarație făcută sâmbătă.

Blinken a mulțumit Egiptului, Israelului și Națiunilor Unite pentru ajutorul acordat în vederea facilitării convoiului de 20 de camioane care transportă asistență umanitară către Gaza, care a rămas fără alimente, apă și medicamente.

El a declarat că punctul de trecere ar trebui să rămână deschis, iar SUA vor "sublinia importanța respectării legii războiului".

"Viețile civililor trebuie să fie protejate, iar asistența trebuie să ajungă urgent la cei care au nevoie. Vom continua să lucrăm îndeaproape cu partenerii din regiune pentru a sublinia importanța respectării legii războiului, pentru a-i sprijini pe cei care încearcă să ajungă în siguranță sau să ofere asistență și pentru a facilita accesul la hrană, apă, îngrijiri medicale și adăpost pentru cetățeni, oriunde s-ar afla în Gaza", a declarat el.

De asemenea, Blinken a declarat că SUA vor continua să depună eforturi pentru ca cetățenii americani să iasă în siguranță din Gaza.

Update 16:00 Negocierile dintre Qatar și Gruparea Hamas în ceea ce privește eliberarea ostaticilor, au eșuat. 

50 de ostatici ar fi trebuit să fie eliberați.

Aceste negocieri s-au purtat între SUA, Hamas și în rolul de mediator fiind Qatar.

Vineri seară au fost eliberate două femei americane.

Oficialii din Qatar le-au spus celor din Hamas că dacă aceste negocieri vor eșua, Qatar-ul va întrerupe orice finanțare.

Update 15.17 IDF: "Privim inamicul în ochi și îi spunem nu mai mult"

În ultimele zile, au fost aprobate planuri de extindere a activităților operaționale. Unitățile IDF, atât în ​​serviciu obișnuit, cât și în rezervă, sunt desfășurate pe teren și desfășoară exerciții de antrenament în conformitate cu planurile operaționale aprobate.

"Brigada Nahal s-a antrenat în ultimele zile și este pregătită pentru orice misiune. Ne confruntăm cu inamicul cu hotărâre, privind în ochii inamicului și spunându-i nu mai mult”. „Am Yisrael Chai” (n.r. poporul Israel trăiește), iar noi reprezentăm această generație, vom învinge”, a declarat primul comandant al Brigăzii Nahal, Yair Zuckerman:

Update 14.09 Purtătorul de cuvânt IDF: "Situația umanitară din Gaza este sub control"

În urmă cu puțin timp a avut loc o conferință de presă a purtătorului de cuvânt al armatei israliene în care a puncta mai multe aspecte.

El a susținut că situația umanitară din Gaza se află sub control în aceste momente. Totodată, purtătorul de cuvânt a menționat că în cadrul ajutoarelor umanitare care au fost trimise în Gaza, nu se află combustibil.

Până la acest moment 700.000 de rezidenți din Fâșia Gaza au plecat din nord spre Sud.

Purtătorul de cuvânt al IDF a cerut să clarifice și stiuația rachetelor lansate de Hamas, spunând că o cincime dintre acestea au căzut în Gaza.

Update 12.51 Sunt așteptate proteste uriașe după ce Olaf Scholz a declarat că vrea să expulzeze susținătorii grupării teroriste care a atacat Israelul

Germania vrea să îi deporteze pe susținătorii Hamas în condițiile în care țara se confruntă cu o creștere a antisemitismului în contextul dintre Israel și extremiștii din Fâșia Gaza.

Ministrul german de Interne le-a transmis evreilor că guvernul va face totul pentru a-i proteja după manifestările de ură din ultimele zile.

Situația este una relativ calmă, însă declarațiile pe care Olaf Scholz le-a făcut în cursul zilei de ieri, a încins oarecum spiritele mai rău decât în ultimele zile, motiv pentru care poliția din  Berlin se șteaptă atât astăzi cât și mâine să fie proteste uriașe.

Update 10:15 Granița dintre Gaza și Egipt s-a deschis. Camioanele cu ajutoare umanitare pentru cei 2,4 milioane de oameni rămași fără apă intră în sfârșit în Fâșia Gaza.

Update 09.50 Granița dintre Gaza și Egipt se deschide în 10 minute.

Statele Unite ale Americii au anunțat că se așteaptă ca punctul de frontieră Rafah, dintre Fâșia Gaza și Egipt să se deschidă începând cu ora 10.00.

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Ierusalim nu știe cât timp va rămâne frontiera deschisă pentru ca cetățenii străini să poată pleca.

Totodată îi avertizează pe cei care vor să treacă frontiera să ia în calcul că pot exista situații haotice.

Deocamdată, nu se știe exact ce se va întâmpla cu camioanele care așteaptă de câteva zile să furnizeze ajutoare.

Update 08.30 Proteste pro-palestiniene, azi în București

Protestele pro-palestiniene ajung astăzi și în România. Susținătorii Palestinei se vor strânge în această după-amiază în Piața Universității din București într-un miting organizat de ambasada Palestinei în România.

Ambasadorii și reprezentanții din 22 de țări s-au adunat, ieri, la Ambasada Palestinei de la București, în solidaritatea poporului palestinian, condamnând agresiunea din Gaza.

Update 04:38 Spitalul Al-Quds din Gaza a primit vineri 3 ordine de evacuare, anunță filiala palestiniană a Crucii Roşii. La începutul zilei de vineri, administrația spitalului a declarat că armata israeliană i-a contactat, cerând evacuarea imediată a spitalului în vederea pregătirii unui atac aerian pe timp de noapte. Spitalul Al-Quds găzduiește în prezent peste 400 de pacienți și aproximativ 12.000 de civili strămutați care s-au refugiat acolo, considerând că spitalul este un loc sigur.

Update 03:45 Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că țara sa va continua să depună eforturi pentru eliberarea tuturor ostaticilor deţinuţi de Hamas. "Doi dintre ostaticii noștri sunt acasă. Nu vom ușura efortul de a-i aduce înapoi pe toți cei răpiți și pe cei dispăruți. În același timp, continuăm să luptăm până la obținerea unei victorii", a declarat Netanyahu într-o declarație postată pe rețelele de socializare.

Update 02:33 Armata israeliană l-a ucis pe Mahmoud Sabih, un agent superior al Hamas, care era şeful secţiei de genişti al acestei organizaţii. Acesta a fost șef de unitate în departamentul de proiecte și dezvoltare Hamas. De fapt, el se ocupa de creșterea capacității de lovire a armelor organizaţiei și făcea schimb de cunoștințe cu organizațiile din Orientul Mijlociu. 

Mahmoud Sabih a operat pentru a facilita transferul de informații pentru Hamas în producția de arme și drone, iar acestea au fost folosite pe scară largă în atacul de la 7 octombrie, în care Hamas a reușit să penetreze una dintre cele mai bine apărate zone din lume, și anume frontiera cu Gaza.

Aceasta era protejată de un dispozitiv de securitate multistrat, cu senzori, cu drone, însă care în ultimii doi ani suferea de o lipsă cronică de personal, deoarece Israelul a transferat o mare parte din acești agenți de securitate și trupe în alte zone pe care le considera nevralgice, precum Galileea, spre nord, sau spre Cisiordania. 

Update 01:35 Hamas a emis o declarație la scurt timp după eliberarea celor doi ostatici americani, spunând că lucrează cu mediatorii din Egipt, Qatar și alte "țări prietene".

"Acest angajament rămâne hotărât, în timp ce ne străduim să punem în aplicare decizia noastră de a elibera persoanele de naționalitate străină aflate în custodie temporară, în măsura în care circumstanțele de securitate permit acest lucru", a precizat gruparea, conform jurnaliştilor de la CNN.

Update 01:00 Ministrul britanic de externe, James Cleverly, se numără printre cei așteptați să participe sâmbătă la o conferință internațională la Cairo pe tema războiului dintre Israel și gruparea palestiniană Hamas în Fâşia Gaza. La această întâlnire vor mai participa președintele egiptean Abdel Fatah al-Sisi, președintele Autorității Palestiniene Mahmoud Abbas, regele iordanian Abdullah și emirul Qatarului, șeicul Tamim bin Hamad al-Thani.

În cadrul summitului, Cleverly va sublinia dorința Marii Britanii de a preveni extinderea regională a conflictului și de a reduce amenințarea Hamas. El va colabora cu partenerii internaționali în vederea unei soluții pașnice care să asigure securitatea Israelului și să protejeze drepturile palestinienilor, precizează The Guardian.

Acesta va mai vorbi şi despre eforturile urgente de a facilita accesul umanitar imediat, neîngrădit și sigur pentru civilii din Gaza.

Update 00:43 Sute de oameni din Iran s-au adunat vineri pentru a protesta în sprijinul Hamas. Grupul a fluturat steaguri palestiniene și Hezbollah și a scandat „Moarte Israelului”. Evenimentul a fost numit „marea adunare a celor care iubesc să lupte cu Israelul”. Iranul a lansat un site web pentru voluntari pentru a se înscrie pentru a lupta împotriva Israelului și susține că 5 milioane de oameni au făcut acest lucru.

"Iranienii au arătat că sunt pregătiți pentru jihad și martiriu. Înscrierea la această campanie este o dovadă de sprijin pentru poporul palestinian", a declarat Mahmoud Mahdavi, un rezident din Teheran care a fost la protest. 

Update 00:32 Serviciile de informații militare din Franţa au precizat că explozia de la spitalul din Gaza nu a fost rezultatul unui atac israelian cu rachete, ci, cel mai probabil, al unei rachete palestiniene ratate, precizează The Jerusalem Post.

Update 00:23 Orașul israelian Ashkelon a fost atacat - din zecile de rachete interceptate de Iron Dome, câteva au ajuns în oraș. O clădire cu 10 etaje şi mai multe maşini au fost distruse.

Update 00.00  Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a susținut o conferință de presă în urma eliberării a doi ostatici americani de către Hamas.

El a declarat că în Gaza sunt ținuti ostatici aproximativ 200 de persoane de diferite naționalități, inclusiv femei, băieți și fete și persoane în vârstă.

"Fiecare dintre ei ar trebui să fie eliberat și ar trebui să fie eliberat acum", a spus Blinken.

El a mai precizat că "munca urgentă" pentru eliberarea ostaticilor rămași continuă.

"Întregul guvern american va lucra în fiecare minut din fiecare zi pentru a-i aduce acasă".

Vorbind despre eliberarea cetățenilor americani Judith și Natalie Raanan, el a mulțumit guvernului din Qatar pentru "asistența foarte importantă".

Joe Biden a mulţumit guvernelor din Qatar şi Israel pentru parteneriatul lor în vederea eliberării celor două ostatice americane

Anterior, în acelaşi context, şi preşedintele SUA, Joe Biden, a mulţumit guvernelor din Qatar şi Israel pentru parteneriatul lor în vederea eliberării celor două ostatice americane, Judith şi Natalie Raanan, răpite în atacul din 7 octombrie din sudul Israelului, relatează The Guardian.

Statele Unite au lucrat "non-stop" pentru eliberarea ostaticilor americani şi nu şi-au încetat eforturile pentru cei care sunt încă deţinuţi de Hamas, a declarat Biden într-un comunicat.

"Aşa cum le-am spus acestor familii când am vorbit cu ele săptămâna trecută - nu ne vom opri până când nu-i vom aduce pe cei dragi lor acasă. În calitate de preşedinte, nu am o prioritate mai mare decât siguranţa americanilor ţinuţi ostatici în întreaga lume", a declarat Joe Biden.

"Astăzi, am obţinut eliberarea a doi americani luaţi ostatici de Hamas în timpul oribilului atac terorist împotriva Israelului din 7 octombrie. Conaţionalii noştri au trecut printr-o încercare teribilă în ultimele 14 zile şi mă bucur nespus de mult că se vor reuni în curând cu familia lor, care a fost cuprinsă de teamă. Aceste persoane şi familia lor vor avea sprijinul deplin al guvernului Statelor Unite în timp ce se recuperează şi se vindecă, iar noi toţi ar trebui să le respectăm intimitatea în acest moment", a transmis şeful Casei Albe.

Eliberarea celor două ostatice americane din Gaza vine "după multe zile de comunicare continuă" cu toate părţile, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, potrivit Reuters.

Qatarul speră că dialogul va duce la "eliberarea tuturor ostaticilor civili de orice naţionalitate", a adăugat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Majed Al-Ansari.

 

Război în Israel, 20 octombrie 2023 | Israelul a terminat planul de război pentru invazia în Fâşia Gaza 

Război în Israel, 19 octombrie 2023 | Secretarul general al ONU cere încetarea imediată a focului în Gaza

Război în Israel, 18 octombrie 2023 | Situaţie tot mai tensionată în Israel, unde se aşteaptă ordinul de atac al Fâşiei Gaza

Război în Israel, 17 octombrie 2023 | Sute de morți în urma unui atac aerian asupra unui spital din Gaza. Israelul dă vina pe Jihadul Islamic pentru lovitură

Război în Israel, 16 octombrie 2023 |  Hamas difuzează primul video cu ostaticii luaţi din Israel

×
Subiecte în articol: Război în Israel
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
x close