Antena 3 CNN Război în Israel Primele imagini cu românii care au reuşit să scape din infernul din Fâşia Gaza

Primele imagini cu românii care au reuşit să scape din infernul din Fâşia Gaza

Imagini emoţionante cu românii salvaţi din Fâşia Gaza. 93 de femei şi copii au fost scoşi din infernul de acolo, urmând ca astăzi alte 51 de persoane să fie evacuate din Gaza.

de Radu Tiliță    |    08 Noi 2023   •   10:46

Ministerul Afacerilor Externe a făcut publice primele imagini cu cetățenii români și familiile lor care au reușit să iasă din Fâșia Gaza.

Sunt imagini emoţionante în care vedem atât femei, cât şi copii pregătiţi să se întoarcă acasă, mai ales că au aşteptat ore bune pentru a trece de toate formalităţile, pentru a trece de controale şi pentru a se îndrepta către Cairo, un drum de 400 de km.

Citeşte şi: Surse: Marcel Ciolacu merge în Egipt pentru a se întâlni cu românii salvaţi din Gaza

Cel mai mic dintre românii evacuați ieri are doar 2 luni, iar cel mai în vârstă a împlinit pe 1 ianuarie 79 de ani. Pe listă mai sunt doi bebeluși de 9 luni și unul de 6 luni. Cinci copii au un an, iar 17 dintre cei evacuați au vârste între 2 și 14 ani.

Mai mulți sunt adolescenți și tineri, adică 31 dintre aceștia. Au între 15 și 25 de ani.

MAE subliniază că ”situaţia de securitate din regiune se menţine complexă şi volatilă, ceea ce implică adaptarea constantă a planurilor de evacuare, în funcţie de factorii din teren, astfel încât siguranţa persoanelor evacuate să nu fie pusă în pericol”. 

 

×
Citește mai multe din Război în Israel
» Vezi toate știrile din Război în Israel
Cele mai noi știri
Parteneri
x close