Antena 3 CNN Război în Israel Israelul a intrat cu 100 de vehicule militare în Cisiordania

Israelul a intrat cu 100 de vehicule militare în Cisiordania

Operațiunile armatei israeliene s-au extins și în Cisiordania.

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Oct 2023   •   07:33

Cel puțin trei oameni au murit, după ce Forțele de Apărare ale Israelului, IDF, au pătruns cu 100 de vehicule în orașul Jenin, considerat un fief al teroriștilor Hamas.

Informația apare în presa palestiniană.

Antena 3 CNN, citând surse externe, a anunțat că în operațiunea israeliană ar fi fost ucis unul dintre fondatorii filialei locale a grupării Jihadul islamic.

Trupele israeliene au folosit o dronă pentru a efectua un atac aerian în timpul luptelor și au recurs la buldozere pentru a dărâma baricadele ridicate de palestinieni.

În Cisiordania, teritoriu administrat parțial de Autoritatea Palestiniană a președintelui Mahmoud Abbas, trăiesc aproape 3 milioane de oameni, majoritatea palestinieni.

Citește și: Ultimul bilanț al ostaticilor din Gaza: 239 de persoane. Încă 40 sunt date dispărute

Ce a relatat presa internațională despre operațiunea IDF în Cisiordania

Directorul spitalului guvernamental din Jenin, Wissam Bakr, a făcut publice numele a doi bărbați care ar fi fost uciși de forțele israeliene, potrivit postului qatariot Al Jazeera.

Un corespondent Al Jazeera a relatat că familiile dintr-o clădire rezidențială din Jenin au fost forțate de forțele israeliene să își evacueze locuințele și că energia electrică a fost întreruptă în zonă.

Jerusalem Post a scris că "forțele de apărare israeliene și teroriștii palestinieni au făcut schimb de focuri în cursul nopții în tabăra de refugiați din Jenin".

Agenția palestiniană WAFA a relatat, la rândul său, că aproximativ "100 de vehicule militare și cel puțin un buldozer" au intrat în oraș, iar o dronă israeliană a lansat un atac aerian.

IDF: "38 de agenți Hamas arestați în Cisiordania"

IDF nu a comentat imediat operațiunile din Jenin.

Ulterior, Forțele aeriene israeliene au postat pe rețelele de socializare detalii despre operațiunea din Cisiordania, despre care spun că a fost lansată "pentru a destructura infrastructura teroristă din tabăra de refugiați din Jenin".

"La finalul unei ample operațiuni anti-teroriste, 51 de persoane căutate au fost arestate în Iudeea și Samaria.

Dintre acestea 38 erau agenți ai organizației teroriste Hamas", a afirmat sursa citată.

IDF: Zeci de combatanți Hamas, eliminați în cursul nopții, în Gaza

Intervenția din Cisiordania are loc în paralel cu extinderea operațiunilor IDF în Gaza.

Obiectivul principal al israelienilor este capturarea sau eliminarea liderului aripii militare Hamas, Yahya Sinwar.

Presa internațională a relatat că mai multe explozii au avut loc în cursul nopții în nordul enclavei și că numărul vehiculelor militare israeliene de la granița cu Gaza a crescut semnificativ.

IDF a anunțat în cursul dimineții că a eliminat zeci de combatanți Hamas în lovituri aeriene ghidate, efectuate noaptea, cu aviația de vânătoare, și că a bombardat peste 600 de "ținte teroriste" în enclavă, în ultimele 24 de ore.

×
Subiecte în articol: Israel Cisiordania Jenin Hamas
Cele mai noi știri
x close