Antena 3 CNN Război în Israel Doi ostatici americani, mamă și fiică, eliberaţi de teroriştii din Gaza

Doi ostatici americani, mamă și fiică, eliberaţi de teroriştii din Gaza

Două femei din America, mamă și fiică, care erau ostaticele grupării teroriste care a atacat Israelul, au fost eliberate.

de Ioana Mircea    |    20 Oct 2023   •   20:41

Două ostatice americane, mamă și fiică, deținute de Hamas au fost eliberate "din motive umanitare", a declarat purtătorul de cuvânt al ramurii armate a organizației, Abu Ubaida.

Acesta a spus că a fost un răspuns la eforturile de mediere din Qatar și pentru a "dovedi poporului american și lumii că afirmațiile făcute de Biden și de administrația sa fascistă sunt false și nefondate". Cele două au fost deja preluate de Crucea Roșie.

Citește și: Berlinul, împânzit de forţe de securitate. Corespondenţă specială Antena 3 CNN

Canalul 12 afirmă că "surse israeliene" au confirmat afirmația Hamas potrivit căreia gruparea teroristă a eliberat o mamă și fiica ei, care erau ținute captive în Gaza.

Presa ebraică citează oficiali israelieni care precizează că decizia Hamas de a elibera o pereche de ostatici a fost luată în mod unilateral și că Ierusalimul nu a oferit nimic în schimb.

Originare din Chicago, Judith Tai Raanan (59 ani) şi fiica ei, Natali Raanan (18 ani), au mers în Israel pentru a sărbători cea de-a 85-a aniversare a bunicii, care locuieşte în Nahal Oz, aproape de graniţa cu Gaza.

×
Subiecte în articol: Război în Israel Hamas ostatici
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
x close