Antena 3 CNN Război în Israel Atac al Israelului asupra unei școli din Gaza. Cel puțin 39 de morți

Atac al Israelului asupra unei școli din Gaza. Cel puțin 39 de morți

Un atac aerian nocturn asupra unei școli ONU din Fâșia Gaza a ucis cel puțin 39 de persoane.

Atac al Israelului asupra unei școli din Gaza. Cel puțin 39 de morți
Zeci de oameni au murit în Fâșia Gaza, după ce o școală a fost spulberată de un atac aerian
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iun 2024   •   09:20

Autoritățile din Gaza au raportat că cel puțin 39 de persoane au fost ucise și zeci au fost rănite într-un atac aerian israelian care a lovit o școală administrată de ONU în tabăra de refugiați Nuseirat, în centrul Fâșiei Gaza, în cursul nopții trecute. Atacul a provocat o devastare considerabilă și a sporit tensiunile deja existente în regiune, potrivit cnn.com.

În contextul acestui atac, ministrul Apărării israelian, Yoav Gallant, a declarat că ofensiva militară a Israelului în Gaza nu va fi oprită pentru reluarea negocierilor de încetare a focului și eliberarea ostaticilor cu Hamas.

Aceste comentarii vin în timp ce oficiali egipteni, qatarezi și americani sunt așteptați să se întâlnească la Doha pentru a relansa negocierile de armistițiu.

Pe lângă tensiunile din Gaza, situația de la granița Israel-Liban se intensifică, Hezbollah revendicând responsabilitatea pentru un atac în nordul Israelului care a lăsat mai multe persoane rănite.

În același timp, mari mulțimi de tineri naționaliști israelieni au traversat zonele musulmane ale Vechiului Ierusalim în timpul unui marș anual controversat de arborare a steagului, adăugând un nou strat de tensiune în regiune.

×
Subiecte în articol: Fasia Gaza Război în Israel
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Rămâne Iordănescu selecţioner, după eliminarea de la EURO 2024?
x close