Antena 3 CNN Război în Israel Benjamin Netanyahu, primele declaraţii după atacurile masive de sâmbătă: "Suntem în război şi vom câştiga!"

Benjamin Netanyahu, primele declaraţii după atacurile masive de sâmbătă: "Suntem în război şi vom câştiga!"

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul este "în război" cu militanții Hamas care conduc Fâșia Gaza.

Benjamin Netanyahu hepta  DPA Images / Amos Ben-Gershom
Benjamin Netanyahu, primele declaraţii după atacurile masive de sâmbătă: "Suntem în război şi vom câştiga!" Sursa foto: Hepta | DPA Images / Amos Ben-Gershom
de Georgiana Adam    |    07 Oct 2023   •   12:41

Cel puțin 22 de persoane au fost ucise de la începutul atacului masiv al grupării teroriste Hamas, susține Magenul David Adom. Peste 70 de persoane sunt rănite grav.

De asemenea, preşedintele consiliului regional Shaar ha-Negev a fost ucis într-un schimb de focuri.

Comentariile lui Netanyahu, făcute într-un discurs televizat, sunt primele pe care le face de când conducătorii Hamas din Fâșia Gaza au lansat un atac major, pe mai multe fronturi, asupra Israelului, sâmbătă în zori.

El a ordonat chemarea rezerviștilor și a promis că Hamas va "plăti un preț pe care nu l-a cunoscut până acum".

"Suntem în război", a declarat Netanyahu. "Nu e o "operațiune", ci război", a spus acesta.

De asemenea, premierul a ordonat armatei să elibereze orașele în care sunt infiltrați militanții Hamas care au rămas blocați în schimburi de focuri cu soldații israelieni, notează AP.

Armata israeliană a declarat stare de război în urma atacurilor de sâmbătă asupra Israelului din Fâşia Gaza palestiniană. 

Anterior, armata israeliană anunţa că un "număr nedeterminat de terorişti" s-a infiltrat pe teritoriul israelian dinspre Fâşia Gaza. Armata a cerut localnicilor să rămână în locuinţe.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
x close