Antena 3 CNN Război în Israel A fost confirmată decedată ultima persoană rămasă dispărută după atacul Hamas din 7 octombrie 2023

A fost confirmată decedată ultima persoană rămasă dispărută după atacul Hamas din 7 octombrie 2023

atac hamas 7 octombrie 2023 festival muzica nova
Locul în care petrecăreții au fost uciși sau răpiți în atacul Hamas de pe 7 octombrie la festivalul de muzică Nova. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    06 Aug 2024   •   22:33

Ultima persoană dată dispărută după atacul sângeros efectuat de mişcarea islamistă palestiniană Hamas pe 7 octombrie anul trecut, în sudul Israelului, a fost confirmată decedată, la capătul unei ''anchete aprofundate'', a anunţat marţi seară armata israeliană, transmite AFP, potrivit Agerpres.

''Astăzi, reprezentanţii armatei israeliene au informat oficial familia Bilhei Yinon că aceasta nu mai este în viaţă'', a declarat armata israeliană într-un comunicat.

Conflictul dintre Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas a izbucnit după atacul terorist de o amploare fără precedent efectuat în 7 octombrie anul trecut de comandouri ale militanţilor palestinieni în sudul Israelului, când 1.197 de persoane au fost ucise, în cea mai mare parte civili. Alte 251 de persoane au fost răpite de Hamas în acea zi şi duse în Fâşia Gaza.

Armata israeliană a ripostat cu o campanie de bombardamente, urmată de o operaţiune terestră amplă, împotriva poziţiilor Hamas din Fâşia Gaza. Potrivit autorităţilor din Gaza, acţiunile militare israeliene s-au soldat, până marţi la prânz, cu 39.653 de morţi şi 91.535 de răniţi în rândul palestinienilor.

×
Citește mai multe din Război în Israel
» Vezi toate știrile din Război în Israel
Cele mai noi știri
Parteneri
x close