Antena 3 CNN Politică Ziua alegerilor, la Antena 3 şi News FM

Ziua alegerilor, la Antena 3 şi News FM

<font color=red>Ziua alegerilor, la Antena 3 şi News FM</font>
30 Mai 2008   •   12:54

Duminică românii merg la vot să îşi aleagă primarii şi reprezentanţii în administraţia locală. În ziua alegerilor, Antena 3 transmite modul de desfăşurare a scrutinului din secţii de votare din Bucureşti, din marile oraşe din ţară, dar şi dintr-o comună hunedoreană - Bătrâna - unde jumătate dintre locuitori candidează pentru o funcţie în primărie. Ediţiile speciale încep dimineaţă, iar de la ora 19.00, Mihai Gâdea şi Ion Cristoiu vor da startul unei ediţii maraton, ce se va încheia mult după miezul nopţii.

La orele 11.30, 15.30, 18.30 şi 22.30, veţi afla în direct de la Biroul Electoral Central, câţi alegători s-au prezentat la urne. Iar la ora 21.00, adrenalina va atinge cote maxime, odată cu prezentarea exit-poll-ului realizat la ieşirea din secţiile de votare. Cele mai aşteptate bătălii electorale se dau în marile oraşe, în frunte cu Capitala. De la primele ore ale dimineţii, Antena 3 va fi prezentă în secţiile de votare unde sunt aşteptaţi să-şi exprime opţiunile candidaţii pentru Bucureşti şi liderii partidelor politice.

Pentru cei care nu se vor afla în faţa televizoarelor, NewsFM (frecvenţa 89) va furniza pe tot parcursul zilei informaţii de ultimă oră de la centrele de votare, atât prin intervenţii tip ?breaking news?, cât şi prin intervenţiile în direct ale reporterilor de pe teren din cadrul emisiunilor de ştiri. Începând cu ora 21.00, la ?News First? cu Alessandra Stoicescu va începe o ediţie specială, cu invitaţi în studio care vor comenta rezultatele.

Însă farmecul alegerilor locale vine din micile comunităţi rurale. Antena 3 va transmite în direct din două locaţii unde timpul pare să se fi oprit în loc. În comuna Bătrâna, din judeţul Hunedoara, jumătate dintre locuitorii cu drept de vot candidează la consiliul local. Membri ai aceleiaşi familii sunt fie pe aceeaşi listă, fie susţinuţi de partide diferite. Iar aşa-zisa campanie electorală nu a semănat deloc cu lupta surdă din metropelele cu sute de mii de locuitori.

În Bătrâna nu a fost rupt niciun afiş electoral, pentru că sunt viu colorate şi sătenii spun că mai animă peisajul ancestral al locurilor. Iar confruntările dintre candidaţi s-au desfăşurat în ringul crâşmei din sat, uneori chiar la aceeaşi masă.

Antena 3 va fi şi în comuna Cetalchioi, din judeţul Tulcea. În localitatea din Delta Dunării trăiesc câteva sute de oameni, şi aproape toată lumea se ocupă cu pescuitul. Până şi urnele mobile sunt transportate pe apă, cu barca sau cu lotca.

Marea noutate a scrutinului de duminică este modificarea sistemului de vot la alegerea presedinţilor de Consilii Judeţene. La nivel naţional, românii sunt aşteptaţi să completeze nu mai puţin de 80 de milioane de buletine de vot. Iar primele rezultate parţiale oficiale vor fi comunicate luni, la ora 10.00, în direct la Antena 3.

Antena 3

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close