ANAF a cercetat 30 de persoane, din care i-a selectat pe cei 11 milioanri avuţi în vizor în prezent. În cazul celor investigați au fost identificate situații de risc, adică diferenţe semnificative între veniturile estimate pe baza verificărilor şi veniturile declarate ale acestora. Pentru aceste situaţii, au fost emise avize de verificare fiscală.
Fiscul a solicitat informaţii privind veniturile din ţară şi străinătate, dar a recurs şi la verificare extinsă analizând informaţii solicitate terţilor - rulajele conturilor bancare, informaţii de la institutiile care getioneaza registre de evidenta a imobilelor si bunurilor mobile , date de la oficiile registrului comertului, organe fiscale teritoriale.
În total, Fiscul va efectua cercetări asupra unui grup de 400 de români cu averi mari. Numele acestora sunt protejate de secretul fiscal. De regulă e vorba de persoane care apar şi în topurile celor mai bogaţi români.
Pentru a identifica veniturile reale, Fiscul a luat în calcul atât conturile bancare, cât și proprietăți deținute de aceștia, colaborând cu instituții care gestionează registre de evidenţă a imobilelor şi bunurilor mobile (terenuri, clădiri, autovehicule, nave sau aeronave). La aceste informații s-au adăugat cele de la Registrul Comerţului, privind firmele deținute de cei care au fost subiectul investigațiilor.