Antena 3 CNN Politică Votul moţiunii PSD ar putea fi amânat

Votul moţiunii PSD ar putea fi amânat

Votul moţiunii PSD ar putea fi amânat
01 Oct 2007   •   09:41

Votul moţiunii în Parlament s-ar putea amâna cu o zi, susţin surse din cadrul Parlamentului. În plus, preşedinţii celor două camere de buget şi finanţe din Senat şi Camera Deputaţilor vor cere amânarea moţiunii din lipsă de timp. Întrucât în prima zi din săptămână la Parlament nu se lucrează, discuţia pe tema avizării candidaţilor pentru şefia Consiliului Naţional a Valorilor Mobiliare nu va putea avea loc luni.

Miercuri, Parlamentul decide dacă actualul Executiv rămâne la palatul Victoria sau e nevoie de un nou guvern. Şansele moţiunii de cenzură depusă de PSD nu sunt clare încă. Social democraţii cred că demersul lor va obţine suficiente voturi pentru demiterea executivului. De cealaltă parte însă, preşedintele Traian Băsescu s-a arătat sceptic în privinţa şanselor moţiunii.

Preşedintele a afirmat că dacă demersul va trece, ar putea propune un guvern alcătuit din trei formaţiuni de centru dreapta. Dacă demersul eşuează, şeful statului va opta pentru un guvern de uniune naţională, renunţând la ideea organizării de anticipate.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close