"Eu m-am atașat de acest minister, pe care l-am condus în mai multe rânduri. Vă mărturisesc că modul în care l-am regăsit m-a umplut de amărăciune. Nu este normal ca, între octombrie 2010 și octombrie 2013, adică în trei ani, acest minister să schimbe șase miniștri, să fie nimicit și destructurat, iar criza de autoritate să fie atât de profundă într-un minister care are responsabilități uriașe față de economia națională. Acest minister are nevoie de prestigiu, de stabilitate și de respect. Și dacă vorbim de subminare, poate ar trebui să ne întrebăm dacă nu cumva această neașezare, această ambiguitate, confuzie, care planează asupra clasei politice care schimbă miniștrii și care consideră că a schimba miniștri este un gest de mare satisfacție, nu este cumva tot un fel de a abate economia de la drumul ei drept", a afirmat Vosganian, scrie Agerpres.
Potrivit ministrului demisionar al Economiei, o succesiunea atât de rapidă a conducerii ministerului a diminuat respectul care ar trebui să vină inclusiv din partea funcţionarilor.
"Şase miniștri în trei ani înseamnă o anumită rezistență din partea funcționarilor, care se uită la miniștri așa cum se uită un șofer de autobuz la pasagerii care urcă și coboară și asta poate să impieteze asupra mersului economiei românești", a susținut Vosganian.
Varujan Vosganian a anunţat, luni seară, că şi-a depus demisia de onoare din funcţia de ministru al Economiei. Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a fost numit interimar în această funcţie.
Citeşte şi:
Băsescu, despre demisia lui Vosganian: Cred că este un gest de bun-simţ
Antonescu: Demisia lui Vosganian, o încercare de a nu oferi posibilitatea unor atacuri la Guvern