Voinescu precizează că a citit "cu atenţie" documentul pe care Cristian Preda şi Monica Macovei l-au pus ieri la dispoziţia membrilor BPN al PDL, al cărui text se axează pe trei idei vizând o nouă politică de resurse umane în interiorul PDL, reaşezarea organizatorică a partidului pentru a deveni forţa politică principală a României în anii care urmează şi clarificarea identităţii doctrinare pentru o poziţionare mai solidă în familia partidelor de dreapta din Europa.
"Pentru fiecare dintre acestei idei, Cristian Preda şi Monica Macovei au făcut propuneri de acţiuni concrete, inclusiv propuneri de modificare a Statutului partidului. Discuţiile despre reforma PDL continuă. Trebuie spus limpede că ele nu au început cu discuţia avută luni în BPN de cei doi colegi şi nu se vor termina aici. Pot depune mărturie că, fără presă şi fără bloguri, discuţii extrem de tranşante cu privire la aceste subiecte au avut loc la diferite niveluri ale partidului. Ideile lui Cristian Preda şi ale Monicăi Macovei au mare ecou în partid - sunt ideile multora. Nimeni nu spune, de pildă, că PDL nu are nevoie de o politică serioasă de resurse umane, de o restructurare internă sau de clarificare ideologică. În partid, au avut şi au loc dezbateri pe aceste subiecte, dar şi pe altele, şi vă pot spune că soluţiile avansate de mulţi colegi sunt cu mult mai radicale decât cele sugerate de Cristian Preda. Toate, însă, se discută", notează Sever Voinescu.
Democrat-liberalul sugerează că presa este cea care "adoră" să mediatizeze eventualii martiri ai reformei, când în fapt ei nu există şi nici nu vor exista dacă reformarea PDL va fi pusă în practică.
"Alături de Cristi Preda, şi eu cred că aceste discuţii vor duce la schimbarea profundă a partidului şi ne vor întări pentru confruntările electorale care urmează. Drumul pe care s-a pornit este un drum bun. Sper să nu deraiem!", mai susţine Sever Voinescu care ieri a dezvoltat ideea colegului său de Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, propunând rebranduirea PDL sub forma unui Partid Popular cu o altă siglă decât cea actuală considerată de sorginte socialistă.
În paralel, Cristian Preda a avertizat, pe blogul personal, că el şi Monica Macovei au ales "calea confruntării raţionale, a disputei care nu sacrifică vreo convingere, dar păstrează un ton calm".
"Politica românească se va schimba dacă va deveni mai moderată şi mai diversă, nu mai radicală şi mai nervoasă. Lucrurilor trebuie să li se spună pe nume. Dar vocea civică se va auzi tot mai clar dacă nu e acoperită de zgomot de arme. Ca şi în alte situaţii istorice, ideile aduc victoria. Nu pumnii", a conchis Preda.
Antena3.ro