Antena 3 CNN Politică Voinescu, "fascinat" de modelul american: Premierul ar trebui ales direct

Voinescu, "fascinat" de modelul american: Premierul ar trebui ales direct

Voinescu, "fascinat" de modelul american: Premierul ar trebui ales direct
02 Mar 2010   •   15:53

Fan declarat al modelului democratic american, deputatul PDL Sever Voinescu a declarat marţi, la RFI, că îşi doreşte un Parlament foarte puternic ales direct şi un şef al Executivului ales direct.
"Eu sunt fascinat de modelul de guvernare şi de modelul democratic american. Opinia mea este aceea că sistemul american, din foarte multe puncte de vedere, este cel mai bun şi s-ar potrivi foarte bine României. Cu alte cuvinte, eu doresc un Parlament foarte puternic ales direct, un şef al Executivului ales direct şi, sigur, o putere judecătorească numită în combinaţie de celelalte două puteri, fiecare dintre aceste puteri având capacitatea de a se controla reciproc",
declară Sever Voinescu.
În opinia deputatului PDL, aceasta este "cea mai simplă, cea mai clară şi cea mai eficientă formulă, pentru că în felul acesta oamenii mandatează direct atât Parlamentul, cât şi şeful Executivului".
"Această ambiguitate constituţională în care se găseşte în acest moment instituţia preşedintelui nu ne face bine şi am văzut acest lucru", a mai spus Sever Voinescu.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close