Antena 3 CNN Politică Voiculescu: Moţiunea PSD va arunca România în haos

Voiculescu: Moţiunea PSD va arunca România în haos

Voiculescu: Moţiunea PSD va arunca România în haos
23 Aug 2007   •   04:23

Liderul PC, Dan Voiculescu, a declarat miercuri că, potrivit unei analize realizate de partid, prin moţiunea de cenzură anunţată, PSD intră într-un joc riscant. Preşedintele conservatorilor a arătat că, dacă moţiunea trece, haosul politic este iminent, pentru că Traian Băsescu nu-l va propune pe Mircea Geoană premier, scrie Jurnalul Naţional.

El a argumentat previziunea sa prin aceea că lupta dintre preşedinte şi Parlament va însemna luni bune de instabilitate în care România va rămâne fără prim-ministru, pentru că propozabili ca Theodor Stolojan, Monica Macovei sau Emil Boc nu vor primi girul parlamentarilor în cele două încercări de formare a noului guvern. Această instabilitate ar atrage după sine amânarea alegerilor pentru Parlamentul European şi ar pune România într-o situaţie jenantă.

Pe de altă parte, liderul conservator a arătat că o moţiune respinsă l-ar pune pe Mircea Geoană într-o poziţie dificilă în faţa propriului partid şi va genera o problemă de credibilitate pentru liderul PSD, care se vor reflecta şi în campaniile electorale următoare.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close