Antena 3 CNN Politică Viorica Dăncilă: „Eu am semnat nominalizarea lui Mircea Geoană la NATO”

Viorica Dăncilă: „Eu am semnat nominalizarea lui Mircea Geoană la NATO”

Viorica D?ncil? ?i Mircea Geoan?
Viorica Dăncilă şi Mircea Geoană. Sursa foto: colaj Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iul 2024   •   19:41

Viorica Dăncilă, fost premier al României, a declarat vineri, la Antena 3 CNN, că ea a semnat documentul prin care statul român l-a nominalizat pe Mircea Geoană drept candidat pentru postul de secretar general adjunct al NATO, în 2019.

Declarația sa a venit după ce Mircea Geoană a susţinut că şi-a câştigat poziţia la NATO „pe persoană fizică”.

„Am semnat pentru numirea domnului Geoană pentru că în acel moment dacă nu îl nominalizam pe domnul Geoană, şi l-am nominalizat că ştiu că este un profesionist, România putea să piardă postul.

Nominalizarea a fost din partea premierului și aprobată de președinte (Klaus Iohannis – n.red.). Mi-a explicat, am luat toate detaliile necesare, puteam pierde această funcție dacă nu mergeam cu o persoană agreată de SUA. (...)

A spus că sunt state care își vor susține candidatul pentru funcţia de secretar general NATO, că dânsul are această șansă și are susținere ca să poată ocupa funcția.

Faptul că în acel moment era singurul român care putea să ocupe această funcție nu a putut decât să mă bucure”, a spus Viorica Dăncilă, vineri, la Antena 3 CNN.

Geoană: Am câştigat poziţia de la NATO pe persoană fizică 

„Eu am câştigat poziţia de la NATO pe nume propriu, pe persoană fizică pentru că sunt foarte bun la ceea ce fac şi pentru că lumea mă apreciează, că nu-ţi dă job-ul de pomană. Şi apropo, eu sunt primul din est care ocupa un job de conducere la vârful NATO.

Eu când mă duc şi vorbesc cu oamenii din România şi încerc să-i liniştesc că sunt preocupaţi, din poziţia de la NATO fac campanie sau îmi fac datoria de lider al NATO şi de cetăţean român? Atunci când mă duc şi spun că e nevoie să investim în

Armata română, că trebuie să ne facem datoria, este o chestiune de campanie politică sau o obligaţie a unui lider politic care a văzut şi ştie multe în această carieră lungă pe care am avut-o?”, a afirmat Mircea Geoană la Digi 24.

×
Subiecte în articol: viorica dancila Mircea Geoană NATO
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close