Viorel Lis recunoaşte că ?foarte multe lucrări din construcţii se dădeau primind anumite sume de bani. Aşa am auzit. Chiar cred că se fac afaceri de-astea. Orice licitaţie, oricât ar fi ea de corectă, ar putea fi influenţată într-un fel sau altul prin condiţiile impuse? -
Cei trei invitaţi, împreuna că Florentin Pandele, primarul oraşului Voluntari, contactat telefonic de Antena 3, cad de acord în privinţa faptului că, în Capitală, se cere implementarea Planului Metropolitan de Dezvoltare, propus anterior.
Proiectul presupunea ca anumite localităţi din jurul Bucuerştiului să devină cartiere ale Capitalei şi, astfel, să se dezvolte împreună, mai ales că se află în interdependeţă. Conform planului de dezvoltare a zonei metropolitane Bucureşti, 93 de localităţi din judeţele din jurul Capitalei ar fi făcut parte din viitoarea metropolă.
?Primul proiect a fost scris şi publicat în 2002. Era menit să descopere o nouă formă de organizare a Capitalei. Al doilea proiect s-a făcut la comanda lui Adriean Videanu. Acest proiect a fost prezentat atât conducerii Primăriei, cât şi în cadrul unor dezbateri organizate de Ministerul Dezvoltării. În proiect se menţiona că primarul, prefectul, preşedintele Consiliul Judeţean de la Ilfov rămân în forma de organizare actuală. Forma metropolitană este, de fapt, o armonizare, o dezvoltare policentrică ce se impune?.
Printre problemele cu care se confruntă capitala României, invitaţii amintesc traficul şi infrastructura. Vasile Gherasim consideră că, oricum, orice primar ar veni, va fi mai eficient pentru că Bucureştiul este capitala europeană cu cel mai rapid ritm de dezvoltare.
?Viitorii primari vor fi mai eficienţi chiar dacă nu vor. Nicio zonă din Europa nu se dezvoltă ca Bucureştiul?, a precizat fostul primar al sectorului 1.
Antena3.ro