Antena 3 CNN Politică Videanu: "Cerem PSD să nu mai transfere criza politică din interior la nivelul guvernului"

Videanu: "Cerem PSD să nu mai transfere criza politică din interior la nivelul guvernului"

Videanu: "Cerem PSD să nu mai transfere criza politică din interior la nivelul guvernului"
22 Iun 2009   •   13:43

PDL nu doreşte să importe la nivelul coaliţiei ?criza politică evidentă? în care se află PSD, a afirmat primvicepreşedintele PDL, Adriean Videnu, unul dintre miniştrii atinşi de jignirile formulate de unii membri social-democraţi la adresa colegilor de guvernare. Birorul Permanent Naţional al PDL a analizat ultimele declaraţii războinice lansate de social-democraţi la Comitetul Executiv de vineri şi a decis să nu le dea curs considerându-le simple provocări şi o manifestare a luptei interne dintre ?cele două pesedeuri?: a taberei pro-guvernare cu cea partizană, a ieşirii de la putere. Mai mult din considerente de imagine, democrat-liberalii au decis să intre în silentio stampa dacă astfel de atacuri se vor mai repeta pe viitor. Discursul politic al democrat-liberalilor se va axa pe tema depăşirii crizei şi a promovării interesului românilor. Totuşi, unii miniştri PDL, precum Videanu a anunţat că îşi rezervă dreptul de a acţiona personal în justiţie împotriva jignirilor aduse de liderul PSD Mircea Geoană propriilor sale competenţe.


?Nu dorim să importăm criza politică din PSD la nivelul coaliţiei. Vom rămâne strict în cadrul protocolului pentru a rezolva problemele. Este evident pentru noi că, în momentul de faţă se manifestă o criză în interiorul PSD. Nu este pentru prima oară cand se filmează unii pe alţii. Cerem, cu toată fermitatea ca PSD să se manifeste strict în interiorul Protocolului pentru România şi să nu mai transfere criza politică din interior la nivelul guvernului pentru că singura mare problemă pe care o avem este criza economică şi modul în care guvernul răspunde la aceste provocări? a afirmat Videanu.

Liderul PDL a precizat că partidul său nu va răspunde la asemenea provocări şi punctat nercesitatea colaborării cu ?partide mature şi cu oameni politici maturi care să aibă puterea să treacă peste orgoliile personale şi să încercăm să rezolvăm problemele pe care societatea le are în momentul de faţă?. ?Nu am încheiat un protocol cu Psd pentru a aduice în discuşie stenograme, jigniri, ş.a.m.d.? a atras atenţia Videanu.

El a arătat că în cadrul şedinţei coaliţiei s-a convenit să se discute numai problemele care ţin strict de problemele românilor. ?Credeţi ca interesează populaţia problemele interne ale unui partid?? a întrebat Videanu presa.


Ministrul Economiei a susţinut însă că-şi rezervă dreptul de a-l da în judecată pentru calomnie pe liderul PSD, Mircea Geoană.

?Într-adevăr, foarte mulţi ?prieteni? mi-au spus sa respir de mai multe ori. În plan personal fiecare va încerca să-şi clarifice problemele. Eu îl astept cu drag pe domnul preşedinte Geoană să se întoarcă din îndepărtata Chină pentru a clarifica ce a vrut să spună atunci? a mai spus Videanu, confirmând că intenţionează să-l aducă în faşa instanţei pe liderul PSD pentru calomnie.

?Nu-l considerăm un subiect important. Avem probleme cu veniturile în bugetul consolidat cu creşterea economică, pe fiecare segment în parte, nu declaraţiile unuia sau altuia pe care fiecare trebuie să le justifice? a conchis Videanu.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close