"Ei întotdeauna dacă ne găsesc pe noi mai mici, ştiţi cum se face la elevul din ultima bancă, pe ăla se descarcă multe lucruri. Nu, nu vom accepta niciun fel de deficit mai jos de 1,4 şi aşa şi 1,4 cum a fost semnat de domnul Băsescu în 2011, după părerea mea a fost o mare greşeală. Dar a fost, e semnat, nu avem cum să-l schimbăm", a spus premierul.
"Ceea ce este cel mai important este că a fost o discuţie foarte importantă în campania electorală, în special pe social media- vom schimba cota unica, vom aduce taxe. Vreau să spun foarte clar, în buget, chiar şi cu 1,4, nu se măreşte absolut nicio taxă şi niciun impozit. Şi, de asemenea, a doua discuţie, au fost pomeni electorale, în sensul că am indexat pensiile şi alocaţiile pentru copii. Toate sunt cuprinse în buget", a mai spus premierul, sâmbătă seară, la Antena 3.
Potrivit lui Ponta, nu s-a încheiat "dealul" cu FMI. "Dar cu siguranţă nu se pune, din punctul nostru de vedere, problema acceptării unui deficit sub 1,4, din următoarele motive: suntem confirmaţi de Eurostat ţara care a avut cea mai mare creştere economică în trimestrul III, din toată Uniunea Europeană. Lucrul ăsta trebuie susţinut prin măsurile pe care le-am luat de stimulare economică şi prin investiţii. Deci, dacă tot tăiem, e greu să ţinem acest ritm. În al doilea rând, toată lumea ne-a felicitat-mă rog, aproape toată lumea-că de la 7% absorbţie a fondurilor europene am ajuns la 50% şi anul viitor probabil vom fi undeva la 75-80%. Dar 2015, pentru cei care accesează fonduri europene, sper să nu fiu prea tehnic, ştiu foarte bine că este ultimul an din bugetul 2007-2013 şi primul an din bugetul 2014-2020. (...) Ne vom înţelege şi de data aceasta, spre binele României", a precizat premierul.
Citeşte şi:
Victor Ponta: Scopul meu în viaţă nu este să stau într-o funcţie. M-am gândit la demisie imediat după alegeri