Antena 3 CNN Politică Victor Negrescu și Nicu Ștefănuță vor fi vicepreședinți în Parlamentul European

Victor Negrescu și Nicu Ștefănuță vor fi vicepreședinți în Parlamentul European

New Project - 2024-07-16T191036.899
Victor Negrescu și Nicu Ștefănuță, după alegerea lor în funcția de vicepreședinte în noul PE | Sursă foto: Captură video
de Andreea Ştefan    |    16 Iul 2024   •   18:57

Nicu Ștefănuță și Victor Negrescu au obținut amândoi funcția de vicepreședinte în noul Parlament European. Nicu Ștefănuță a fost susținut de Verzi, iar Victor Negrescu de socialiști.

Victor Negrescu a primit 394 de voturi, iar Nicolae Ștefănuță 347 de voturi din partea colegilor lor.

Ca vicepreședinți ai Parlamentului European, aceștia vor ocupa în principal funcții administrative importante, cum ar fi prezidarea ședințelor în absența președintelui Parlamentului.

România va avea astfel două dintre cele 14 poziții de vicepreședinți ai Parlamentului European.

„Am învins!”, a spus fericit Nicu Ștefănuță după ce a fost ales vicepreședinte al noului PE, ținând în mână un tricou verde, folosit în campania sa.

„Este o victorie foarte importantă. Am luat acest tricou de campanie cu mine, pentru că noi am făcut o campanie foarte dură, în stradă, de peste șase luni. Îmi tremură vocea pentru că mă gândesc la toți tinerii care ne-au ajutat în această campanie. Știți că a fost specială, ca independent. Uite că acum se confirmă: independenții pot face lucruri, putem reuși lucruri multe pe care le-am promis pentru români. Și votul acesta din prima rundă, cu o majoritate directă, este o certitudine în acest sens. Mulțumesc tuturor celor care au votat”, a spus Nicu Ștefănuță pentru Antena 3 CNN.

„Este un rezultat foarte important, atât pentru mine, cât și pentru România, pentru că, de fapt, aici, la nivelul viitorului birou de consiliu al Parlamentului European, voi lupta pentru țara noastră. Și mă bucur că PSD a reușit să promoveze o persoană într-o funcție atât de importantă, care să se lupte pentri interesele țării noastre. Nu va fi simplu, vor fi 5 ani dificili, de aceea este extrem de relevant pentru noi faptul că astăzi ne aflăm într-o structură de conducere a Parlamentului European, unde se iau decizii importante privind viitorul Europei și, automat, viitorul României”, a declarat și Victor Negrescu pentru Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Nicu Stefanuta victor negrescu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close