Vicepreşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), Liviu Câmpanu, a anunţat, marţi, că demisionează din această formaţiune politică şi că votează moţiunea de cenzură înaintată de Opoziţie la adresa guvernului Boc. Dezbaterea şi votul pe moţiune urmează să aibă loc miercuri, 27 octombrie.
Aritmetica arată că, din totalul de 470 de parlamentari, Opoziţia are nevoie de 236 de voturi "pentru". În prezent, Puterea ar avea 258 de voturi, iar Opoziţia 212, ceea ce înseamnă un avantaj de 24 de parlamentari.
Ultima declaratie pe această temă este cea a liderului grupului parlamentar al PSD de la Camera Deputaţilor. Mircea Duşa a afirmat, marţi, că opoziţia a reuşit în cursul acestei zile să convingă trei parlamentari din arcul guvernamental să voteze moţiunea de cenzură.
Liviu Câmpanu: Nu pot să mai girez aroganţa Guvernului Boc
Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, duminică seară, că la întrunirea parlamentarilor cu conducerea partidului s-a decis ca la dezbaterea moţiunii de cenzură parlamentarii PDL să rămână în sală, dar să nu voteze.
Nici UDMR, nici UNPR nu vor vota în favoarea moţiunii de cenzură. UNPR a anunţat, tot marţi, prin vocea purtătorului de cuvânt Valeriu Steriu că parlamentarii Uniunii nu vor vota moţiunea, considerând că este un act demagogic şi politicianist.
Grupul minorităţilor naţionale din Parlament, altele decât cea maghiară, va lipsi din sala de plen la momentul votului moţiunii de cenzură de pe 27 octombrie. Liderul grupului, Varujan Pambuccian, a spus că, prin gestul lor, minorităţile îşi vor exprima miercuri, la votul moţiunii de cenzură, "o anumită rezervă legată de anumite chestiuni
Semnatarii moţiunii de cenzură care a fost depusă săptămâna trecută de către Opoziţie, susţin că, în cazul trecerii acesteia, doresc să realizeze un guvern de criză, să organizeze alegeri anticipate în maximum şase luni şi să renegocieze angajamentele convenite cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană.