Antena 3 CNN Politică Vicepreşedintele Senatului: Guvernul PNL joacă cu mandatul pe masă. Miza e uriașă!

Vicepreşedintele Senatului: Guvernul PNL joacă cu mandatul pe masă. Miza e uriașă!

Vicepreşedintele Senatului Alina Gorghiu a afirmat, joi, că Guvernul PNL, prin asumarea răspunderii în Parlament, "joacă cu mandatul pe masă", miza fiind "una uriaşă, aceea de a scoate România la liman rapid".

Vicepreşedintele Senatului: Guvernul PNL joacă cu mandatul pe masă. Miza e uriașă!
12 Dec 2019   •   10:28

"La momentul actual, cea mai sănătoasă soluţie de legiferare este angajarea răspunderii Guvernului. Pentru că legea în cauză intră în vigoare numai după prezentarea sa în Parlament", a scris Gorghiu, pe Facebook.

Potrivit senatorului PNL, "PSD a lăsat la toţi stâlpii de rezistenţă ai statului dinamită". "Şi, evident, că bombele rămase de la guvernarea PSD trebuie dezamorsate. Nu peste o lună, nu la anul, ci cât mai urgent", a susţinut Gorghiu.

Ea a amintit că Guvernul PNL vine joi cu trei legi "extrem, extrem de urgente" - pe Justiţie, fără de care întregul sistem "ar rămâne în aer"; privind plafoanele bugetare, necesare pentru a putea prezenta apoi bugetul pentru 2020; pentru abrogarea OUG 51, care creează probleme elevilor cărora nu le este decontată naveta şcolară.

"În loc de concluzie: Guvernarea PNL ştie ce are de făcut şi acţionează. Să fim cinstiţi cu noi şi cu românii! Economia trebuie repusă pe linia de plutire, iar ţara să-şi reia drumul către linia de sosire în ceea ce priveşte MCV şi Schengen. Timp de aşteptat nu mai este. Fie mergem cu Guvernul Orban pe agenda pro-europeană, fie facem alegeri anticipate. Altă majoritate în actualul Parlament nu mai poate fi formată. Aşa că ameninţările cu moţiuni nu ne sperie", a concluzionat Alina Gorghiu.

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc, joi, în şedinţe comune succesive pentru angajarea răspunderii Guvernului pe fiecare dintre cele trei proiecte adoptate de Cabinetul Orban.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Alina Gorghiu Orban PSD
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close