Antena 3 CNN Politică Matthew Kroenig, la lansarea programului lui Ciucă: România, un partener crucial pentru NATO

Matthew Kroenig, la lansarea programului lui Ciucă: România, un partener crucial pentru NATO

Matthew Kroenig (1)
Matthew Kroenig, vicepreședinte al Atlantic Council. Sursă foto: Captură video Facebook/ PNL
de A.S.    |    23 Oct 2024   •   21:48

Matthew Kroenig, vicepreședinte al Atlantic Council și expert american în securitate, a evidențiat miercuri seară, în cardul evenimentului de lansare a programului prezidențial al lui Nicolae Ciucă, importanța României ca partener strategic în cadrul NATO.

„Mulțumesc lui Nicolae Ciucă pentru oportunitatea de a fi aici. Am avut onoarea de a lucra cu Nicolae Ciucă și am avut discuții despre securitate de-a lungul timpului”, a spus Kroenig.

În discursul său, Kroenig a discutat provocările actuale din sfera securității internaționale, afirmând: „România este un partener important pentru NATO, inclusiv prin poziția sa geostrategică la Marea Neagră.”

El a subliniat necesitatea susținerii Ucrainei în fața agresiunii rusești.

„Nu putem să îi permitem Rusiei să câștige. Ucraina trebuie susținută”, a spus vicepreședintele Atlantic Council.

Kroenig a făcut apel la Statele Unite să respecte angajamentele asumate în materie de apărare, menționând: „SUA trebuie să livreze României ce a promis, în materie de armament.”

De asemenea, expertul american în securitate a apreciat contribuția României la apărarea regională.

„Vă mulțumesc pentru procentul alocat din PIB pentru apărare; noua țintă ar trebui să fie 3% din PIB”, a mai spus el.

Kroenig a încheiat prin a mulțumi României pentru eforturile sale în apărarea valorilor democratice: „Mulțumesc României pentru tot ce face pentru a apăra lumea liberă.”

Matthew Kroenig este un expert american în securitate națională și politică externă, specializat în strategia nucleară și relațiile internaționale.

Profesor la Universitatea Georgetown și director adjunct al Centrului Scowcroft pentru Strategie și Securitate din cadrul Atlantic Council, Kroenig a publicat numeroase lucrări despre armele nucleare și strategia globală.

El a fost consilier pentru Departamentul de Apărare al Statelor Unite și este cunoscut pentru susținerea unei strategii ferme în politica de apărare și securitate a SUA.

×
Parteneri
x close