Antena 3 CNN Politică Hollywood contra Biden. După Clooney, și fondatorul Netflix, moștenitoarea Disney și creatorul LOST cer retragerea președintelui din alegeri

Hollywood contra Biden. După Clooney, și fondatorul Netflix, moștenitoarea Disney și creatorul LOST cer retragerea președintelui din alegeri

biden la premiile oscar getty
Joe Biden, la decernarea premiilor Oscar, la Hollywood, în 2016. Foto: Getty
11 Iul 2024   •   18:49

După ce supervedeta George Clooney, unul dintre marii donatori de campanie ai democraților, a cerut public ca Joe Biden să se retragă din alegerile pentru Casa Albă, un val de solicitări similare a venit de la Hollywood, scrie CNN

Regizorul Rob Reiner a dstribuit articolul de opinie al lui Clooney miercuri pe platforma X, scriind că „democrația se confruntă cu o amenințare existențială” și că Biden „trebuie să se dea deoparte” pentru a face loc „cuiva mai tânăr să riposteze” împotriva lui Donald Trump.

Cofondatorul Netflix, Reed Hastings,  a declarat pentru The Times  săptămâna trecută că Biden trebuie să „se dea deoparte”.

Creatorul „LOST” Damon Lindelof  a scris un articol  pentru Deadline, spunând că Biden „trebuie să plece” și îndemnând colegii de la Hollywood să nu mai scrie cecuri cu donații până când este numit un nou candidat.

Moștenitoarea Disney, Abigail Disney, a spus că va opri donațiile până când Biden va fi înlocuit. Și șeful Endeavour, Ari Emanuel, a spus la o conferință că a fost „supărat de părinții fondatori” pentru că nu a pus niciodată o limită de vârstă pentru președinție.

„Donald Trump a spus: „Sunt singurul”. Dreapta? — Numai eu pot face ca toate aceste probleme să dispară. Și acum Biden spune: „Sunt singurul care îl poate învinge pe Trump”. Se pare că aici este destul de asemănător, {dar} avem o bancă grozavă în Partidul Democrat”, a spus Emanuel săptămâna trecută . „Ne uităm la un bărbat care spune că celălalt tip este un mincinos și ne spune că ne-a spus că celălalt!”

Întoarcerea curentului la Hollywood împotriva lui Biden va fi o provocare dificilă pentru acesta, care se luptă în același timp să împiedice membrii democrați ai Congresului și guvernatorii să-și exprime îngrijorarea cu privire la capacitatea sa de a-l învinge pe Trump și de a mai îndeplini un mandat. Staff-ul de campanie al lui Biden i-a apelat pe susținătorii acestuia de la Hollywood, încercând să îi convingă să nu-și retragă sprijinul. 

Cât despre Clooney, un consilier principal de campanie Biden a spus: „POTUS nu va sta în primul rând la „Oceans 14”.

În editorialul său publicat în New York Times, George Clooney mărturisește că îl place pe Joe Biden, chiar îl iubește, dar ”timpul se scurge”. „Democraţii (…), senatorii, membrii Camerei Reprezentanţilor şi alţi candidaţi care riscă să piardă în noiembrie trebuie să-i ceară acestui preşedinte să plece de bunăvoie”, a scris actorul. 

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close