?Nu sunt un fan al acestui tip de comunicare. Pentru că termenul de 'tâmpit' , afirmat de un consilier al primului ministru, vulnerabilizează foarte mult echipa din care face parte. Redundanţa este obligatorie în comunicare, trebuie să fie de fiecare dată clar şi să-ţi reiei mesajul. Când vezi un asemenea sincron şi îl iei şi îl rulezi pe televiziunile de ştiri, la infinit, poţi să pui ce etichetă vrei acolo, poţi să pui 'Consilierul primului ministru recunoaşte că echipa este formată din tâmpiţi', sau poţi să spui 'Noi, în general, românii, dacă n-am lua măsuri măcar în ceasul al 12-lea, avem o problemă'', a precizat Valeriu Turcan în cadrul unei emisiuni laTVR 1.
Referindu-se la cadrul în care a fost luată decizia referitoare la diminuarea salariilor şi pensiilor, purtătorul de cuvânt a precizat că au fost zile de ample consultări cu Banca Naţională, Guvernul, experţi în economie. De asemenea, a avut loc o şedinţă la Palatul Cotroceni, în care au fost analizate mai multe variante de comunicare.
?Decizia preşedintelui, atunci, a fost următoarea: 'Având în vedere rolul constituţional şi obligaţia de a da direcţia, într-o situaţie dificilă, îmi revine responsabilitatea de a comunica poporului cea mai bună variantă', din două, la vremea respectivă, cunoscute, de mărire a taxelor şi a impozitelor şi cea de-a doua, de reducere a salariilor şi a pensiilor, pentru a reuşi să ne încadrăm într-o cifră de deficit mai mică?, a arătat Valeriu Turcan.
Andreea Paul Vass, consilier personal al primului-ministru Emil Boc, a declarat pe 1 iunie, într-o emisiune la TVR, că ar fi o dovadă de tâmpenie neaplicarea măsurilor de austeritate asumate de Guvern.
?Dacă n-o să facem treaba asta, suntem nişte tâmpiţi. Trebuie s-o facem, măcar în al 13-lea ceas şi părerea mea este că altă soluţie nu avem. Avem de-a face cu un model economic falimentar şi cu un model politic falimentar, care au fost construite vreme de 20 de ani. Modelul economic despre care vorbesc este bazat pe consum, pe inflaţie, pe investiţii speculative, foarte des pe hoţie, furăciune, înşelat, nu doar statul, ci şi în relaţii dintre actorii privaţi pe piaţă, iar modelul politic despre care vorbesc este falimentar. Este fără doar şi poate bazat pe clientelismul politic. Or nimeni nu mai poate să nege o astfel de relaţie?, a explicat consilierul personal al primului-ministru Emil Boc.
Antena3.ro