Vasile Dîncu consideră că e puțin probabil să se rupă coaliția PSD-PNL.
"Coaliția funcționează foarte bine, din perspectiva participării la guvernare, dar din perspectiva comunicării, există două partide în partenerul nostru de guvernare, PNL. Este unul al celor care vorbesc mai degrabă și este unul al celor care acționează. Cei care sunt în Guvern și care participă la acest act de guvernare împreună sunt cei care sunt alături de PSD, de programul de guvernare pe care l-am scris împreună și pe de altă parte, este o parte dintre oameni care sunt un fel de vorbitorinci și care vor să transmită un mesaj separat pentru electoratul lor", a declarat, la RFI, Vasile Dîncu.
Social-democratul acuză PNL de limbaj dublu.
"În ședințele de coaliție pe care le avem destul de des în această perioadă nu avem obiecțiile care apar atunci când unii lideri ai PNL văd microfoanele jurnaliștilor de afară. Însă nu pot să spun că aceasta nu este o problemă până la urmă, pentru că acest dublu discurs, unul pentru electoratul PNL, altul pentru ceilalți, pune unele probleme cu adevărat pentru guvernare, pentru că în primul rând și cea mai importantă problemă este că PNL nu înțelege că într-o coaliție trebuie să fim solidari și că oricum vom plăti împreună și oalele sparte și diplomele pe care le vom lua", a adăugat Dîncu.
Întrebat dacă se așteaptă la ruperea coaliției PSD-PNL până la alegerile de anul viitor, Vasile Dîncu a răspuns: "Totul este posibil în politică. Eu cred în acest moment că este puțin probabil ca să se întâmple acest lucru. Mai există și un precedent și cred că există la PNL și oameni cu memorie, mai ales a ultimelor decenii, dacă ne aducem aminte și PSD înainte de niște alegeri, dacă nu mă înșel în 2009, a făcut acest lucru, a ieșit de la guvernare și a pierdut acele alegeri (...). Pentru acest scenariu (al ruperii coaliției-n.r.) suntem pregătiți și noi, pentru că până la urmă, noi am intrat în numele stabilității să facem această acțiune comună cu PNL, cu dreapta, dar pe de altă parte, există și soluția întoarcerii la popor. Nu cred însă că ar conveni o retragere de la guvernare a PSD și a testa alegeri anticipate sau ca președintele Iohannis să poată accepta ca finalul bilanțului de zece ani de conducere, de guvernare a României să fie pe fondul unui puternic conflict sau unei crize politice în care am intra, dacă se retrage PNL de la guvernare".