Antena 3 CNN Politică Vasile Blaga. PNL este o sumă de găşti de interese

Vasile Blaga. PNL este o sumă de găşti de interese

Vasile Blaga. PNL este o sumă de găşti de interese
31 Aug 2008   •   11:04

PNL este o sumă de găşti de interese. Acesta este răspunsul dat de democrat-liberali, prin vocea lui Vasile Blaga, la declaraţiile de sâmbătă ale liderului liberal, Călin Popescu Tăriceanu. Premierul a spus că democrat liberalii au fost, ?proşti? , pentru felul în care au reacţionat la decizia guvernului de a mări pensiile. Liderii Parditului Democrat Liberal au făcut declaraţii acide, referitoare la afrmaţiile premierului.

Ei nu au făcut economie de acuzaţii atunci când a fost vorba să îi răspundă Premierului. ?Nu suntem proşti iar, Tăriceanu a fost probabil bătut de soare în cap şi şi-a ieşit din pepeni?, a spus Vasile Blaga. Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a atacat actuala conducere a PNL, pe care o consideră doar o umbră a ceea ce a însemnat liberalismul.

El s-a arătat surprins de declaraţiile lui Călin Popescu Tăriceanu şi a remarcat că ?Liberalii, acum 133 de ani, au fost fondaţi şi porniţi la drum de nişte uriaşi politici. Ce folos că la 133 de ani vedem pigmei care conduc.?

Preşedintele PD-L, Emil Boc a subliniat că premierul nu a reuşit să demonstreze că poate face faţă unei astfel de funcţii: ?În loc să avem un premier european, avem de-a face cu un premier preocupat de satisfacerea grupurilor de interese, de gaşcă şi de grup, şi mai puţin de a rezolva interesele generale ale românilor?.



Cu aceeaşi ocazie, liderul PD-L a propus organizarea, anul viitor, a unui referendum, pentru ca românii să decidă dacă preşedintele trebuie să fie ales în mod direct sau de către Parlament. Aceasta reprezintă, în opinia lui Boc, cea mai bună variantă, în care şeful statului să aibă prerogative asupra celorlalte instituţii. Precizările lui Boc vin după ce preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu s-a pronunţat şi el în legătură cu revizuirea Constituţiei, dar în sensul transformării României în republică parlamentară.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close