Antena 3 CNN Politică Vasile Blaga pledează pentru legalizarea prostituţiei

Vasile Blaga pledează pentru legalizarea prostituţiei

Secretarul general al Partidului Democrat, Vasile Blaga, pledează pentru legalizarea prostituţiei.

Vasile Blaga pledează pentru legalizarea prostituţiei
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Aug 2007   •   22:54

Într-un discurs susţinut la Costineşti, la şcoala de vară a femeilor democrate, Blaga a afirmat că aceasta ar fi singura soluţie pentru femeile care oferă favoruri sexuale. Fostul ministru de Interne a declarat de asemenea că nu consideră normal ca legislaţia românească să fie atât de dură cu femeile care se prostituează, dar să fie tolerantă cu proxeneţii şi cu clienţii acestor femei.

"Dacă nu se va legaliza prostituţia, va merge din ce în ce mai rău pentru femeile care practică această meserie?, a afirmat Blaga, adăugând că acest punct de vedere este al său personal, nu al partidului. El a arătat că, prin amendarea prostituatelor, nu se stopează dezvoltarea acestui fenomen. ?Amenzile rămân neplătite, iar femeile se întorc în stradă. (...) Nu trebuie să fim farisei. Această problemă nu se va rezolva decât dacă toată clasa politică ajunge la concluzia acestei necesităţi a legalizării, chiar dacă se va intra în conflict cu Biserica", a adăugat secretarul general al PD.

Punctului de vedere al lui Vasile Blaga i s-a raliat şi fosta ambasadoare în Israel, Mariana Stoica, care a subliniat că prin actuala legislaţie se ajunge la o accentuare a sclaviei acestor femei, care trebuie să revină în permanenţă în stradă pentru a-şi plăti amenzile şi se trezesc la 45 de ani când sunt obligate să renunţe la meserie că nu au niciun fel de asigurare socială.

Mariana Stoica a spus că trebuie să se colaboreze cu Biserica Ortodoxă Română, astfel încât aceasta să accepte crearea caselor de toleranţă, bineînţeles nu în preajma lăcaşelor de cult sau a unităţilor şcolare.

×
Subiecte în articol: vasile blaga
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Biden se gândește serios dacă să mai continue cursa pentru Casa Albă
x close