Antena 3 CNN Politică Vanghelie: Geoană va sta zece ani la Cotroceni

Vanghelie: Geoană va sta zece ani la Cotroceni

Vanghelie: Geoană va sta zece ani la Cotroceni
03 Apr 2009   •   08:14

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat joi că soarta i-a pregătit lui Mircea Geoană să stea zece ani la Cotroceni şi că partidul nu-i condiţionează acestuia funcţia de preşedinte al partidului de câştigarea alegerilor prezidenţiale.

"Pe domnul Geoană îl va aştepta soarta că va trebui să stea zece ani la Cotroceni", a susţinut liderul de la Bucureşti, arătând că nu se va înscrie alt pesedist în cursa pentru Cotroceni. "De ce sunteţi supăraţi că lucrurile au ieşit foarte bine astăzi? Domnul preşedinte are susţinerea în totalitate, inclusiv Iliescu şi Năstase şi ca atare nu aveţi subiectul deplin. Nu condiţionăm nicio candidatură, îi condiţionăm lui Mircea Geoană să-l bată pe Traian Băsescu foarte bine", a spus Vanghelie, întrebat ce se va întâmpla cu liderul PSD dacă va pierde alegerile pentru Cotroceni.

De altfel, primarul de la sectorul cinci s-a arătat optimist în legătură cu şansele lui Geoană. "Pot să vă spun că îl vom bate pe Traian Băsescu. O să vă convingeţi şi viaţa vă va demonstra că lumea s-a săturat de ceea ce se întâmplă în România", a spus el. Marian Vanghelie a recunoscut indirect că PSD a ales să-l desemneze pe Mircea Geoană drept prezidenţiabilul partidului în contextul apariţiei cazului Popoviciu. "După tot ceea ce s-a întâmplat în această perioadă şi în aceste zile, pentru faptul că preşedintele României este implicat, prin persoana fratelui dânsului în foarte multe fapte de corupţie, cred că era normal să venim cu candidatul PSD la funcţia de preşedinte al României. Ne-am grăbit pentru că românii trebuie să vadă că există o alternativă la Traian Băsescu, să vadă că pot fi oameni care să conducă România într-un alt mod, fără a fi implicaţi familiile lor în acte de corupţie şi pot fi oameni care arată că sunt campioni la lupta împotriva corupţiei şi sunt de fapt implicaţi prin familiile pe care le au", a arătat el.

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, după şedinţa CExN, că va candida la alegerile prezidenţiale, precizând că decizia conducerii a fost ca partidul să-l trimită în cursă pe preşedintele PSD, şi că e convins că va ajunge la Cotroceni. "Îmi face extrem de multă plăcere şi sunt onorat că există astăzi, prin votul CEx, recomandarea ca preşedintele partidului să candideze pentru această funcţie importantă la conducerea României. Acest vot a fost în unanimitate de către CEx", a spus Geoană.

Întrebat dacă ar putea să apară şi alţi candidaţi pentru alegerile prezidenţiale din partea PSD, Mircea Geoană a spus că teoretic lista rămâne deschisă, dar situaţia e clarificată prin decizia CExN. "Cred că decizia de azi, unanimitatea cu care CEx s-a pronunţat, clarifică lucrurile la PSD. Mă pregătesc să candidez şi sunt convins că, cu şanse bune şi cu multă muncă şi cu puţin noroc de la Dumneazeu şi de la români, voi fi viitorul preşedinte al României", a declarat liderul PSD.

Şefii organizaţiilor PSD Dâmboviţa, Buzău, Cluj şi Vrancea i-au cerut joi, la şedinţa CExN, lui Mircea Geoană să-şi anunţe candidatura la Preşedinţie cât mai repede, eventual chiar în această zi, potrivit unor surse din partid.

Pasul următor va fi convocarea unui Consiliu şi a unui Congres care să-l desemneze formal pe Geoană drept candidatul PSD. Potrivit lui Geoană, Consiliul va fi convocat înaintea lansării campaniei pentru europarlamentare şi atunci se va stabili data Congresului.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close