Antena 3 CNN Politică Val de mesaje pe pagina de Facebook a lui Ciucă, după videoclipul de promovare a cărţii sale. Ce îi scriu vechii camarazi de arme

Val de mesaje pe pagina de Facebook a lui Ciucă, după videoclipul de promovare a cărţii sale. Ce îi scriu vechii camarazi de arme

nicolae ciuca
În videoclip, apare şi Ciucă, pe atunci comandant al Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”. Sursă foto: Nicolae Ciucă
de M.N.    |    06 Sep 2024   •   15:07

Mai multe reacţii ale unor persoane care spun că au fost în Irak alături de Nicolae Ciucă, majoritatea mesaje elogioase, au fost postate pe pagina de Facebook a liderului PNL, după apariţia videoclipului de promovare a cărţii.

„Felicitări şi mult succes”, „Sunt mândru că am avut onoarea să lupt alături de dumneavoastră”, „Confirm tot ce declară domnul general”, sunt câteva dintre reacţiile celor care comentează la videoclipul de promovare a cărţii lui Ciucă, postat tot joi pe pagina de Facebook a acestuia.

„Felicitări şi mult succes! Am avut onoarea de a participa, alături de camarazii din B 26 I, sub comanda dumneavoastră la acţiunile desfăşurate pe parcursul nopţii 14/15.05. 2004. 

Profesionalismul şi calmul cu care aţi condus acţiunile de răspuns la intrarea în ambuscadă şi de-a lungul evenimentelor ulterioare ne-au dat încredere că vom ajunge cu bine în tabără. Cu respect, Plt. adj. pr.(rz.) Georgel BANU”, se arată într-un comentariu făcut de un utilizator pe pagina de Facebook a lui Ciucă.

„Am onoarea să vă salut Domnule General, sunt caporalul în rezervă Stelian Coadă şi sunt onorat că am participat sub comanda dumneavoastră în misiunile din Afganistan 2002-2003, şi Irak 2004, în noaptea de 14-15.05.2004, împreună cu dumneavoastră, comandat, şi ofiţerii maior Dan Ionescu, Maior Marinel Mare, Maior Ionuş Stoica, Maior Ion Grigore, împreună cu Echipajul C.R.M.B. format din sergent major Eugen Stan, caporalul Stelian Coadă, plutonier Dan Adam, mecanic conductor, în misiunea specială de la Nassiriya, care a fost condusă cu mult profesionalism de dumneavoastră, şi pe care am îndeplinit-o cu succes şi fără victime, în rândul militarilor noştri datorită profesionalismului dvs, deşi am fost atacaţi din mai multe direcţii cu lovituri de AG-7 şi baraje de foc, de AKA-47.

Noi cei care am fost cu dumneavoastră în C.R.M.B., ne-aţi dat încredere maximă, prin ordinele pe care le dădeaţi, iar noi, operatorii dvs radio, le transmitem mai departe cu încredere, sunt mândru că am avut onoarea să lupt alături de dumneavoastră. Mult succes în ceea ce doriţi să faceţi în continuare! Respect!”, spune utilizatorul de Facebook, cu numele Stelică Stelică.

„Confirm tot ce declară domnul general! În acea misiune, eu am fost persoana însărcinată cu întocmirea „Jurnalului acţiunilor militare”, iar în acea noapte eram de serviciu în centrul de operaţii, având sarcina de a monitoriza forţele ce acţionau în afara bazei”, scrie Roşu Rinel.

”Am onoarea să vă salut domnule General! Sunt Plt. adj. pr.(rz) Vlad Constantin şi sunt mândru că am participat sub comanda dumneavoastră la misiunile din Teatrul de Operaţiuni din Irak 2004. 

În noaptea de 14 spre 15.05.2004, am participat împreună cu camarazii noştri sub comanda dumneavoastră, la misiunea specială ”Bătălia de la Nassiryia” Irak, misiune care a fost îndeplinită cu succes. 

Sunt onorat că am făcut parte din marea familie a militarilor ”Scorpionii Roşii”, unitate care m-a format ca om şi militar desăvârşit, iar dumneavoastră aţi fost alături de noi în cele mai grele momente din viaţa noastră militară. 

Sunteţi comandantul care a fost alături de noi în linia întâi, a tuturor misiunilor din care am făcut parte. 

Vă doresc din tot sufletul multă sănătate şi succes în tot ceea ce faceţi! Dumnezeu să vă binecuvanteze!”, este un alt mesaj postat după postarea videoclipului de promovare a cărţii lui Ciucă.

”Am onoarea să vă salut, domnule General! Am participat în acea noapte la ”Lupta din Nassiriya”, fiind mecanic conductor TAB”, scrie şi Floricel Petrişor, din Craiova.

Pe pagina de Facebook a lui Nicolae Ciucă a fost postat joi videoclipul de prezentare a cărţii sale, cu imagini din Afganistan şi Irak.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă carte mesaje Irak
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close